Centerpartiet vill se fler byggplaner i Bromma. Foto: Andreas Enbuske

DEBATT: Centerpartiet vill bygga fler bostäder i Bromma

Miljöpartiet struntar i att bygga i Bromma och har klamrat sig fast vid byggplanerna på Bromma flygplats. Det menar Centerpartiet som vill se höga hus och en mer hållbar stad.

  • Publicerad 08:59, 23 sep 2015

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"På flera platser i Bromma grävs, sprängs och byggs det just nu. Det är resultatet av Alliansens politik med nya bostäder som ledstjärna. Om några år kommer det dock vara slut med det. Byggärendena lyser nämligen med sin frånvaro på Bromma stadsdelsnämnds möten där Miljöpartiet nu styr.

I augusti fick nämnden en remiss om 285 bostäder i Annedal på sitt bord, men i övrigt har det varit tomt under 2015. Det kanske inte är så konstigt, för vi uppfattar att Miljöpartiet med sitt tal om byggande på flygplatsen har lagt en våt filt över övriga byggplaner i Bromma. (Man vill bevara stadsdelen som den ser ut nu och är rädd för att stöta sig med grannar.) Vi i Centerpartiet anser att vi måste värna unga och inflyttande som står utanför bostadsmarknaden.

I en genomgång av samtliga byggremissärenden under mandatperioden 2010-2014 sade Miljöpartiet nej till en femtedel av alla föreslagna hus. Man ville ofta ha lägre och mindre hus, medan Centerpartiet ser ett behov av bostäder för att vi ska kunna välkomna dem som står i bostadskön och dem som vill komma till Stockholm.

Centerpartiet vill - i motsats till Miljöpartiet - att Bromma ska växa och utvecklas. Vi ser en möjlighet i att fler invånare ger mer skattemedel, som kan användas till att sköta och rusta upp stadsmiljön. Högre hus i kollektivtrafiknära områden kan skapa en tätare, mer hållbar stad. Vi vill se Bromma utvecklas och växa. Då krävs beslut om nya bostäder. Sådana tycks vi få se oss om i stjärnorna efter under Miljöpartiets styre."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.