Peter Wallmark, gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholm. Foto: Stockholms stad

DEBATT: "De som röstat på M har all rätt att känna sig grundlurade"

Det är helt enkelt en oansvarig vänsterpolitik som de grönblå för, skriver Peter Wallmark (SD) som kritik mot den nya budgeten i Stockholm.

  • Publicerad 11:58, 18 okt 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Den grönblåa majoritetens budgetförslag släppt. Vi kan konstatera att den följer den tidigare i mångt och mycket. Det mest uppseendeväckande är att den knappt går att skilja från den tidigare vänstermajoritetens budgetar.

Här är viktigaste punkterna i nya grönblå budgeten

Bilismen trycks undan till förmån för cyklisterna, verkningslösa lättviktsförslag läggs fram för att bekämpa den allt grövre brottsligheten, Bromma ska läggas ner, östlig förbindelse ska inte medfinansieras, icke-medborgare som befinner sig illegalt ska ha fortsatt rätt till försörjningsstöd, det satsas miljoner på övernattningar och juridisk hjälp till personer utan uppehållsrätt, tiggeriet ska inte förbjudas, etc, etc.

Oppositionen totalsågar den grönblåa budgeten

Det är helt enkelt en oansvarig vänsterpolitik som de grönblå för. Lägg till att finansborgarrådet Anna König Jerlmyr numera också sällar sig till klimatalarmisternas ovetenskapliga skara genom att utlysa klimatnödläge genom att banna köttkonsumtion, och bilden av en förfallen högerpolitik i Stockholms stadshus är komplett. De som röstat på Moderaterna har all rätt att känna sig grundlurade.

"Sluta hyckla"

Vänstern måste känna sig tillfreds med den förda politiken, det enda de saknar är själva makten som allt mer framträder som det viktigaste, politiken och det ideologiska får en allt mindre betydelse i dagens politiska landskap. Det som däremot har väldigt stor betydelse är värdegrunden. Utan att vara definierad lägger den sin blöta filt över Stockholmspolitiken och debatterna i stadshuset.

Efter nästa val kan samtliga andra partiet sluta hyckla och blanda alla sina färger till ett samstämmigt majoritetsförslag, där Sverigedemokraterna liksom idag, utgör den enda riktiga oppositionen. Alternativet är att de partier som vill ha en högerpolitik tar sitt förnuft till fånga och börja frigöra sig från vänsterns politiska bojor och den konsensus som råder i Sveriges huvudstad. För då, och endast då kan vi få ordning på Stockholm. På riktigt.

Peter Wallmark (SD) gruppledare