FP-politiker vill att sprututbyte ska finnas i andra delar av stan. Foto: Andreas Enbuske

DEBATT. FP: "Sprid ut sprututbytesprogrammet"

"Stadshagen är en del av Kungsholmen som kommer att utvecklas mycket framöver. Sprutbytesprogrammets framtid är en viktig del av diskussionen", menar FP-politiker på Kungsholmen.

  • Publicerad 07:00, 21 okt 2015

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Fler bostäder och verksamheter, inte minst vid Stadshagens IP, kommer att bidra till ökad trygghet. Men redan nu behöver vi göra åtgärder för att öka tryggheten och trivseln.

Sjukvård och sociala verksamheter finns i Stadshagens närhet. Det är viktiga funktioner för att alla stockholmare ska känna trygghet, även den som lider av missbruk, hemlöshet eller psykisk sjukdom. En viktig verksamhet är sprutbytesprogrammet, som finns till för några av de mest utsatta i vår stad, och som sannolikt kommer att permanentas. Då är det viktigt med en dialog i lokalsamhället kring både människors oro och faktabaserad kunskap. Vi ser gärna att sprutbytesprogrammet delas upp på fler platser än Kungsholmen och även får en en mobil verksamhet.

Otrygghet handlar också ofta om hur närmiljön ser ut. Där finns en del att göra. Parker behöver skötas, bänkar repareras, klotter saneras, belysningen förbättras, papperskorgar finnas - och tömmas. Det är små, vardagliga åtgärder som kan bidra till ökad trygghet.

Stadshagen ska utvecklas, och enkla men viktiga steg kan tas redan nu. Så får vi ett Stockholm och Kungsholmen med plats för alla."

LÄS ÄVEN: DEBATT. S, V, MP på Kungsholmen: Det behövs fler sprututbyten

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.