DEBATT. "Kommunaliseringen av äldreboendet Rio luktar socialistisk konfiskering"

Att återta det populära äldreboendet Rio på Östermalm i kommunal regi gör inte vardagen ett dugg bättre för de äldre, utan vittnar snarare om en unken människosyn. Det skriver Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus.

  • Publicerad 10:44, 19 maj 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Östermalms stadsdelsförvaltning beslutade i veckan att återkommunalisera det populära äldreboendet Rio. Äldreboendet har i flera år drivits av Attendo med goda resultat och hög kundnöjdhet.

Syftet med beslutet är enligt den rödgrönrosa majoriteten ”att säkra att stadsdelsnämnden driver minst ett boende i egen regi”. Karin Wanngård (S) hade dessutom mage att nyligen i kommunfullmäktiges talarstol hänvisa till ”kontinuitet” som ett argument för att boendet skulle återkommunaliseras.

Politiskt bråk på Östermalm – protestmöte på äldreboende

Kontinuitet borde snarare vara ett argument för att låta boendet fortsätta drivas av dem som idag driver det med stor kundnöjdhet och trivsel.

Majoriteten hävdar att det inte finns någon plan för att återkommunalisera privat drivna verksamheter. Ändå ser vi beslut efter beslut som går i just den riktningen.

Återkommunalisering av väl fungerande privata verksamheter för att uppfylla mål och en viss kvot av kommunala utförare luktar planekonomi och socialistisk konfiskering.

Att stänga av privata aktörer som missköter sig är helt i sin ordning. Men majoritetens handlande gör inte vardagen ett dugg bättre för stadens äldre.

De rödgrönrosa avslöjar genom sitt agerande vad som är viktigast för dem när socialistisk ideologi ställs emot en välfungerande verklighet och medborgarnas önskemål.

Det vittnar om en unken människosyn där ideologiska principer om att stadens politiker och kommunens vilja att styra är viktigare än vad de boende själva vill.

Kommunens politiker vet bättre än medborgarna i den röda utopin."

Kristdemokraternas gruppledare Erik Slottner är kritisk till styrande majoritetens återtagande av äldreboendet Rio på Östermalm. Foto: Karin Nilsson/Andreas Jennische

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.