Sayforahman Shirzad har drivit en närbutik på Södermalm. Foto: Ylva Bergman

DEBATT. Låt alla som vill jobba och betala skatt i Sverige

Migrationsverket måste sluta utvisa migranter som arbetar och levererar skatt till staten och kompetens till företagen, skriver Sayforahman Shirzad.

  • Publicerad 15:14, 12 dec 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vi måste hjälpa de asylsökande personer som redan bor här i Stockholm och låta dem betala skatt till Sverige.

Kriminella och sådana som inte vill anpassa sig till samhället måste ut men Migrationsverket ska låta asylsökande som vill jobba stanna här och ge dem arbetstillstånd så att de kan betala skatt som alla andra.

I dag jobbar många nya asylsökande svart för att de saknar arbetstillstånd. Och många som gör det saknar dessutom uppehållstillstånd. Staten måste tänka på att det är många som inte får men som vill stanna här och jobba vitt och vara med och betala skatt. Det finns också många nyanlända som är rika och som skulle kunna ta hit pengar för att starta eget företag.

Sverige har flera tusen ungdomar som nu är asylsökande men som skulle vilja anpassa sig till Sverige och jobba här. Staten kan hjälpa till genom att utbilda dem för framtiden.

Det tar för lång tid för Migrationsverket att fatta beslut, ofta mer än ett år. Staten borde göra så att det går snabbare och samtidigt ge ungdomarna mer aktiviteter och stöd så att de kan lära sig om det svenska samhället och dess kultur.

Låt alla som vill jobba göra det. Tryck inte ner dem! Låt alla som vill anpassa sig till Sverige och det svenska samhället.