Fridfullt. Debatten om otrygghet på bibliotek har böljat fram och tillbaka senaste tiden. Enligt Liberalerna bör fokus ligga på att skapa biblioteksfrid. På bilden Rasmus Jonlund (L). Foto: Andreas Enbuske

DEBATT. Liberalerna: "Vi behöver biblioteksfrid nu"

  • Publicerad 13:58, 18 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Vem drabbas hårdast om ett bibliotek är otryggt, om personal och fredliga besökare hotas, om biblioteket rentav tvingas stänga? Det är de personer som behöver biblioteken allra mest. Framför allt barn och unga från hem utan böcker och läsvanor. De som behöver en frizon för läsning. De vågar inte gå dit om bibblan istället är en fritidsgård för bråkiga ungdomsgäng, en plats där mobbarna hänger.

DEBATT. Brinck (M): "Trygga bibliotek är inte en tysthetsnorm"

Flera bibliotek har fått stänga temporärt på grund av ordningsproblem. Det är ett enormt nederlag. Så vill vi inte ha det på våra bibliotek!

Politisk strid om trygghet på biblioteken

Därför driver vi liberaler på för vad vi kallar biblioteksfrid. Det handlar om att ge bibliotekarierna resurser nog för en god arbetsmiljö och en trygg miljö för besökarna, men också ge biblioteken hjälp av till exempel väktare att kunna hantera grövre ordningsproblem – så att biblioteken blir trygga för alla."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.