"Ingenstans lyfter de tre rödgröna partierna att man lyssnat till de boende", skriver den borgerliga oppositionen i Järfälla.

DEBATT: M, KD och L. "Tro inte att koalitionen har lyssnat på de boende"

Kritiserade byggplanerna i Fastebolskogen stoppas. Men S, MP och C skyller på busstrafiken istället för att lyssna på de boende, skriver Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna.

  • Publicerad 09:18, 29 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet säger att de inte för tillfället ska driva igenom byggnationen som helt splittrar Fastebolskogen och nuvarande park.

Det är oerhört glädjande för de boende, och för oss som varit på plats och tagit del av vad planerna skulle innebära, att S, MP och C nu aviserar att man inte längre vill gå vidare. Sättet man gör det på skapar tyvärr en stor osäkerhet. Istället för att göra ett tydligt ställningstagande så hänvisar man till att man tycker att det idag går för få bussar på platsen - den dagen de anser att busstillgängligheten ökar kommer då planera för byggnation i samma form som idag återigen tas fram?

Ingenstans lyfter de tre rödgröna partierna att man lyssnat till de boende, att man förstår hur kopplingen mellan park och natur skapar en levande stadsdel eller hur man genom att dra in biltrafik på en gång- och cykelväg tar bort den trygghet för barn- och unga som föräldrar känt.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna vill vara desto tydligare. Att genomföra byggnation mitt i ett lokalt skogsområde under de förutsättningar som fanns här är inte ett bra sätt att utveckla Järfälla. Närboende kan därför känna sig trygga med att även med fler bussar så kommer det inte köra bilar på barnens cykelväg. Även med förstärkt kollektivtrafik så vill vi inte ta bort några av skogens mest attraktiva delar utan dessa bör, precis som idag, vara ett komplement till parken så att spontana sammankomster, lek och idrott kan fortsätta.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet har lämnat ett ickebesked med kort bäst före datum till Viksjöborna.

DEBATT. S, C och MP steker omstritt byggprojekt i Viksjö

Därför skrotas kritiserade bostadsplanen i Viksjö

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35