Alexander Ojanne, ledamot idrottsnämnden (S) Foto: Pressbild/Anette Andersson

DEBATT: "Moderaterna är inga idrottsvänner i Stockholms stad"

Sedan valet 2018 har högerstyret i Stockholm stoppat planerade idrottsinvesteringar och renoveringar till ett värde över 250 miljoner och man har dessutom bebyggt idrottsmark med bostäder och arbetsplatser utan att kompensera idrotten med nya anläggningar, skriver Alexander Ojanne (S) ledamot i idrottsnämnden.

  • Publicerad 10:46, 29 aug 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

På lördag är det äntligen dags för invigningen av specialhallen för gymnastik på Mälarhöjdens IP. 1000 barn, mestadels flickor står i kö för att få börja med gymnastik och även om inte den här hallen täcker hela det behovet så är den ett välkommet tillskott till Stockholms förenings- och idrottsliv.

Nu har Stockholms nya gymnastikhall öppnat

Att bygga hallen var ett beslut som fattades av den socialdemokratiskt ledda majoriteten förra mandatperioden och drevs igenom i kommunfullmäktige trots motstånd från Moderaterna som reserverade sig mot beslutet. Det kommer kännas underligt för mig, som i september 2017 tog det första spadtaget för byggandet, att se just en moderat klippa bandet och invigningstala. Moderaterna har aldrig varit och kommer aldrig bli några idrottsvänner i Stockholm stad.

Sedan valet 2018 har högerstyret i Stockholm stoppat planerade idrottsinvesteringar och renoveringar till ett värde över 250 miljoner och man har dessutom bebyggt idrottsmark med bostäder och arbetsplatser utan att kompensera idrotten med nya anläggningar. Något som var helt otänkbart när vi styrde staden, staden behöver hela tiden utvecklas men idrott och kultur måste alltid kompenseras om något byggs bort. Men inte i högerns Stockholm.

Att gymnastikhallen nu invigs är enbart positivt även om bandklipparen Dennis Wedin inte är den att tacka. Vad som däremot oroar för framtiden är att högerstyret aviserat att man under hela mandatperioden kommer lägga 1,8 miljarder på idrottsinvesteringar och hälften av det redan är använt under 2019 då man fortsatt jobbat efter stora delar av den ambitiösa socialdemokratiska investeringsplanen. Risken finns att Stockholm har tre förlorade år framför sig där Moderaternas prioritering av skattesänkningar än en gång kommer drabba idrottande ungdomar.

Alexander Ojanne, ledamot idrottsnämnden (S)