Moderaterna värnar idrotten i Stockholm, och vi gör det genom att säkerställa ekonomisk ordning och reda, och genom att resurserna prioriteras rätt, skriver bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) i en replik till Socialdemokraterna Foto: Sacharias Källdén/Pressbild

DEBATT: "Moderaterna värnar om Stockholmsidrotten"

Moderaterna värnar idrotten i Stockholm, och vi gör det genom att säkerställa ekonomisk ordning och reda, och genom att resurserna prioriteras rätt, skriver bostads- och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) i en replik till Socialdemokraterna

  • Publicerad 14:51, 30 aug 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Alexander Ojanne (S) hävdar att beslutet att bygga Mälarhöjdens gymnastikhall fattades under socialdemokratiskt styre, men vet inte vad han pratar om. Beslutet fattades i fastighetsnämnden i juni 2014, under Alliansens styre. Moderaterna hade senare i processen synpunkter på att hallen ökade i kostnader och samtidigt minskade i storlek. Detta med anledning av att Socialdemokraterna haft en mycket bristande kostnadskontroll i fastighetsprojekt.

DEBATT: "Moderaterna är inga idrottsvänner i Stockholms stad"

Under den förra mandatperioden, med Socialdemokraterna och Ojanne (S) vid makten, fördyrades projekt i fastighetsnämnden med över två miljarder kronor. Detta samtidigt som underhåll av befintliga idrottsanläggningar medvetet hölls nere. En allvarlig konsekvens av detta blev att Zinkensdamms ishall akut behövde stängas, för att taket riskerade att rasa ned. Den grönblåa majoriteten har därför ökat investeringarna i underhåll av idrottsanläggningar, samtidigt som vi fullföljer viktiga idrottsprojekt som Mälarhöjdens gymnastikhall.

Nu har Stockholms nya gymnastikhall öppnat

Stockholmarna ska kunna lita på att stadens idrottsanläggningar är säkra, tillgängliga och har hög standard.Det är tydligt att bristfällig politisk styrning medfört stora fördyringar i fastighetsprojekt, och pengar togs från underhållet. Något som stadens revisorer också kritiserade Socialdemokraterna för. 

Den grönblåa majoriteten har sedan maktskiftet vidtagit åtgärder för att säkerställa kostnadskontroll i fastighetsprojekt, och har under året dessutom kunnat omfördela 100 miljoner kronor extra till investeringar i underhåll av idrottsanläggningar. Det är alltså tredubbelt så mycket som i år läggs på idrottsanläggningarnas underhåll, jämfört med 2018.

Moderaterna värnar idrotten i Stockholm, och vi gör det genom att säkerställa ekonomisk ordning och reda, och genom att resurserna prioriteras rätt. Jag har också upprättat en närmare kontakt med idrottsföreningarna, för att ha en dialog om vilka kommande investeringar som är viktiga.

Jag ser särskilt fram emot att inviga Mälarhöjdens gymnastikhall på lördag, då den ger fler barn och unga i söderort chansen att idrotta. Jag kommer också vara särskilt stolt över att Moderaterna var ett av de styrande partierna när beslutet om gymnastikhallen först fattades.

Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd