Enligt Mohamed Nuur (S) måste politikerna börja samarbeta för att nå framgång med att skapa trygghet i förorterna. Foto: Anders Löwdin/Mostphotos

DEBATT. Mohamed Nuur (S): Hedra offren för våldet genom att samarbeta

Politikerna måste börja samarbeta om de vill skapa trygghet i förorterna. Vill ni i Alliansen skapa trygghet? Hjälp till istället för att sätta käppar i hjulen! Det säger Mohamed Nuur, ordförande för socialdemokraterna i Tensta samt ersättare i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

  • Publicerad 14:30, 13 jan 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Visst är det bra att alla partiledare nu pratar om oroligheterna i landet men det är lika viktigt att de går från ord till handling. Jag blir frustrerad över att oppositionen inte känner ansvar över att deras politik i åtta år skapat problem och att nuvarande regeringen ärvde symptomen.

Regeringen har inte majoritet i riksdagen och det betyder att alla partier i praktiken kan göra skillnad och påverka. Regeringen har två utmaningar, att ta oron i landet på allvar och komma med konkreta förslag på förbättringar. Men när det kommer upp konkreta förslag så måste de först övertala resterande partierna för komma fram till en överenskommelse.

Jag har sagt flera gånger att det förebyggande arbetet måste börja nu och inte imorgon. Det jag önskar mig är att Alliansen lika mycket som de jublar över höjda straff och mer poliser, lika engagerat sätter sig vid förhandlingsbordet för att diskutera förebyggande och sociala insatser för det är det som kan göra skillnad. Att tänka på ungdomarna innan de hamnar i en dålig situation.

Alliansen måste förstå att de fortfarande har lika mycket makt som socialdemokraterna i riksdagen, och vill de göra en förändring och är oroliga på allvar, ja då måste samarbetet gällande trygghet i riksdagen bli bättre.

Snart är det val och att påstå sen att de inte hade makt när regeringen sitter som minoritet kommer ingen att ta seriöst, så menar de allvar att de vill se förändring och att de har bättre alternativ då måste de visa det! För en sak är glasklar, i det område där jag bor, i Järva, där är vi trötta på ord. Vi vill se handling! Så vill ni hjälpa till med tryggheten - hjälp regeringen istället för att förhindra och sätta käppar i hjulen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter mordet i Barkarbystaden – polisen söker uppgifter om bil

Nyheter "Föraren ska ha varit omaskerad" Den femte juni sköts en person till döds i Barkarbystaden. Nu går polisen ut med bilder på den bil som ska ha använts i samband med mordet.måndag 25/6 14:26

Ingen pendelbåt från Järfälla till City i sikte

Nyheter Utredningen dröjer: "Ha tålamod" Till sommaren skulle utredningen om en pendelbåtslinje mellan Järfälla och stan, via Hässelby, vara färdig. Men nu får boende istället ge sig till tåls till efter valet då besked om linjen kan bli...måndag 25/6 11:33