Tre miljöpartister skriver om ny satsning på ungdomar i Rinkeby. Foto: Pressbilder / Kerstin Gustafsson

DEBATT. MP: "Nu öppnar vi ny ungdomsverksamhet på Järva"

Nu utökas det uppsökande arbetet med ungdomstjänst, föräldrastöd och behandling vid missbruk i Rinkeby, skriver tre miljöpartister från majoriteten i Stockholms stad.

  • Publicerad 11:55, 11 dec 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Det är oerhört viktigt att vi tidigt fångar upp ungdomar som dragits in i kriminalitet eller börjat använda droger. För att hjälpa dessa ungdomar och minska brottsligheten i Stockholm måste vi sätta in de mest effektiva insatserna. Från forskningen vet vi att det är tidiga insatser inom socialtjänsten som ger bäst resultat när det kommer till att hindra allvarlig brottslighet och andra sociala problem.

Därför har majoriteten i Stockholm satsat 10 miljoner kronor per år, under de kommande fyra åren, för att en filial av Framtid Stockholm ska öppnas i Rinkeby. För två år sedan öppnade den stadsövergripande ungdomsverksamheten Framtid Stockholm i lokaler på Södermalm i Stockholm. Verksamheten har varit mycket framgångsrik och består bland annat av uppsökande arbete, ungdomstjänst, föräldrastöd, behandling vid missbruk, stöd till brottsutsatta, medling och närvaro vid polisförhör. För att ungdomar och föräldrar på Järva lättare ska kunna ta del av Framtid Stockholms insatser har vi nu öppnat Framtid Stockholm i Rinkeby. Framtid Stockholm Järva kommer att utgöra ett komplement till det befintliga arbetet i stadsdelarna Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista. Det här är en viktig satsning för att motverka kriminalitet bland unga men även för att öka tryggheten på Järva generellt."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.