DEBATT. MUF Stockholm: "Var är SSU när S vill stoppa Nya Karolinska?"

Delmon Haffo, vice ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Stockholm, vädjar till det socialdemokratiska ungdomsförbundet att försvara bygget av Nya Karolinska sjukhuset.

  • Publicerad 07:56, 10 nov 2015

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Var någonstans var SSU när regeringen slösade bort hundratals miljoner skattekronor genom att frysa förbifart Stockholm? Var någonstans var SSU när regeringen ville avveckla Bromma flygplats? Och var någonstans är SSU nu – när Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting med oppositionsråd Erika Ullberg i spetsen vill stoppa framtidssjukhuset Nya Karolinska?

Ungdomsförbundens roll som politiska och ideologiska vakthundar för moderpartierna är en viktig funktion som vi måste ta på allvar. Har ni helt enkelt tappat intresset för vår gemensamt finansierade välfärd?

Vi stockholmare blir fler och fler – och därför behöver vi mer och bättre sjukvård. Det är på Nya Karolinska vi som är unga idag kommer att få rätt vård i framtiden. Det är dit vi kommer att ta våra barn om de blir akut sjuka, och det är där vi kommer att veta att våra föräldrar får den vård de behöver på ålderns höst. Det är där vi själva kommer att få hjälp om vi någon gång skulle sväva mellan liv och död.

SSU Stockholm verkar helt ha missat att Socialdemokraternas ledare i Stockholms läns landsting försöker riva upp hela Nya Karolinska-projektet bara för att plocka billiga politiska poäng. Erika Ullberg ljuger om att Socialdemokraterna aldrig har varit med på noterna, trots att det tydligt står att läsa i protokoll från då beslut fattades att S har varit med på noterna varenda gång. Hon hotar på ett populistiskt sätt med att vilja riva upp kontraktet med byggbolaget som bygger sjukhuset.

Jag har själv åkt förbi Nya Karolinska sjukhuset – som om ungefär ett år tar emot första patienten. Ärligt talat – hur kan man vilja häva ett avtal när ett hus nästan står klart? Vad var det Ullberg tänkte sig – att vård ska bedrivas i ett halvfärdigt hus medan skattekronorna flyger åt alla håll?

För att aspirera på finanslandstingsrådsposten har Erika Ullberg skrämmande lite om hur man handskas med skattebetalarnas pengar.

Jag vädjar nu till SSU Stockholm att reagera. Låt detta bli en samling för framtida generationers rätt till en högkvalitativ vård i Stockholm. Ta ert ansvar som politiska vakthundar och kräv att Ullberg börjar ta ansvar för oss unga Stockholmare, våra kommande barn, och våra föräldrar. Kräv av er ledare att hon börjar syssla med politik – inte med käbbel!"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.