Foto: Mostphotos

DEBATT: Patent på alla goda ting

  • Publicerad 10:17, 9 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Ulrika och Björn skriver i MT, att andra partier verkar tycka, att klimatfrågan kan lösas sen. Var och en bör sjölv komma till tals, varför vederbörande tror, vet eller agerar på ett visst sätt. Själv är jag helt övertygad om, att naturen styr klimatet, medan människan påverkar miljön. Att jag själv har odlat grönsaker och kött, har ingenting med klimatet eller koldioxiden att göra.

Det finns ingen vetenskaplig grund till att påstå, att människan påverkar klimatet. Däremot finns det vetenskaplig grund till att förvänta sig, att vi nu går in i en period med varmare klimat några hundra år framåt. Sedan får vi en ny liten istid. Precis som efter romersk järnålder och tidig- och högmedeltid, vilka var förhållandevis varma perioder. Nu ytterligare 1000 år senare bör vi vara inne i ett liknande skede och sedan kommer kylan. Allt upprepar sig.

Visst skall vi sänka utsläppen för miljöns skull - inte för koldioxidens. Alla vill vi skydda djur och natur och jag hatar nedskräpningen. Att öka jämställdheten och bekämpa sociala orättvisor ställer alla upp på. Ingen är emot. Detta har dock ingenting med koldioxiden att göra. Alla vill göra så bra som möjligt, men vi har olika uppfattning om, hur det blir så där bra, som vi vill ha det. Jag tror faktiskt, att även Vänsterpartiet vill, att alla ska ha det bra. Det är bara det, att den metod kommunisterna har använt och använder, har inte lett till bättre levnadsvillkor annat än för högt uppsatta partifunktionärer. Nu vet vi ju, hur det var i Sovjet, ändå finns det de, som röstar på vänstern. Jag anser, att man skall välja den metod, som varit mest framgångsrik, för att nå syftet med bättre levnadsvillkor.

Under den senaste perioden, som de borgerliga styrde landet krisade ekonomin i de flesta europeiska länder. Det var inte bara Grekland, som hade det besvärligt. Det knakade betänkligt t o m i Tyskland. Sverige redde sig gott, vilket var ett bra betyg åt regeringen. Metoden fungerade. Sen må var och en ha sin trosats. Alla vill så väl, men jag anser, att man bör hålla sig till den metod, som visat sig fungera.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter