Foto: Karin Nilsson

DEBATT. S-V-MP-FI: Så satsar vi på de äldre Söderort

Det är mycket positivt som nu händer med vår äldreomsorg. Här är 10 saker som de rödgrönrosa gör för de äldre, skriver företrädare för den politiska majoriteten i stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör.

  • Publicerad 14:18, 5 maj 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

1) Två av våra omsorgsboenden, i Högdalen och Årsta, kommer byggas om och bli toppmoderna.

2) Stureby omsorgsboende har ett unikt samarbete med Karolinska Institutet där ett forskningssamarbete borgar för ny kunskap kring äldrevården.

3) Vi planerar att bygga ett helt nytt omsorgsboende i Slakthusområdet.

4) I år öppnar Enskede Nya servicehus en del som får finsk profil, där våra äldre med finsk bakgrund kan känna trygghet i sitt modersmål och kultur.

5) Vi arbetar för att bygga två helt nya trygghetsboenden intill omsorgsboendena. Till trygghetsboenden kan alla äldre köa och få plats.

6) Vi har nu permanentat promenadgarantin efter förra årets lyckade försöksverksamhet.

7) I Enskede-Årsta-Vantör har vi flest mötesplatser för äldre i Stockholm. På mötesplatserna erbjuds allt från aktiviteter som balansträning till socialt umgänge.

8) Vi har återöppnat kommunal hemtjänst så att valfriheten att välja kommunal hemtjänst nu finns i alla stadsdelar.

9) Stadsdelen driver en kostenhet med restaurang som serverar näringsrik mat till äldre och våra kommunala äldreboenden. Vi har anställt en dietist som under våren ska ytterligare förbättra de äldres kost.

10) Kommunen delar nu ut gratis broddar till alla över 75 år med biståndsbeslut.

Vi är stolta över vår personal. Samtidigt erkänner vi, att vi inte klarar att leverera en perfekt arbetsmiljö på vad som har förvandlats till en konkurrensutsatt marknad där kostnader alltid ska minskas.

Men vi lovar att vår personal alltid ska ha kollektivavtal och erbjudas vidareutbildning. Vi lovar också medborgarna att aldrig sälja ut eller på annat sätt tvinga våra äldre att bara få välja mellan boende eller hemtjänst som drivs av vinstintresse. Samtidigt ska möjligheten till val mellan driftsformer alltid att finnas där.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL om skyltkaoset i tunnelbanan

Nyheter Alla tavlor har visat fel – sen lunchtid Det tekniska felet på SL:s skyltsystem har förbryllat eftermiddagsresenärerna i Stockholm.måndag 20/8 16:49

Förvåningen: Här är SL:s "nya" röda linje

Nyheter Linje 14 får ny sträckning – ibland Vanligtvis går linje 13 mellan Ropsten och Norsborg. Men nu har tåg mot Telefonplan, tillhörande linje 14, börjat dyka upp vid Karlaplan. Vad händer?måndag 20/8 16:12