I september är det kyrkoval i Sverige Foto: Mostphotos

DEBATT. SD: Låt kyrkan vara kyrka igen

"Vi vill återskapa en kyrka som står upp för utsatta kristna i världen och på hemmaplan", skriver Jimmy Fors, SD i Järfälla i en debattartikel.

  • Publicerad 14:22, 11 aug 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svenska kyrkan och kristendomen är starkt sammanflätad med vårt lands kultur och historia, där kyrkan och kristendomen bidragit starkt till vår svenska identitet. I motsats till dagens läge inom den svenska kyrkan har inte Sverige­demokraterna som mål att låta en sekulär partipolitisk agenda styra kyrkans verksamhet, eller ändra den i grunden. Det svenska samhället har under de ­senaste decennierna genomgått en djupgående omvandling där traditioner, gemenskap, normer och moral utmanats och luckrats upp, vilket även inkluderar den svenska kyrkan.

Utvecklingen är oroväckande där oliktänkande inom kyrkan tystas och brännmärks och den teologiska grunden bytts ut mot en politisk vänstervridning vilket gör många företrädare direkt olämpliga sina ämbeten.

Vi vill se en kyrka som bejakar rollen som kulturbärare och som betonar värden som tro, tradition, trygghet och kontinuitet. En kyrka som finns där både i glädje och sorg, med företrädare som står upp för kristendomen istället för att förneka eller tona ner den.

Vi vill återskapa en kyrka som står upp för utsatta kristna i världen och på hemmaplan. Ett nationellt råd bör inrättas som kan dra upp riktlinjerna för hur de lokala församlingarna på bästa sätt kan jobba med bland andra ensamma äldre, brottsoffer, fattigpensionärer och kristna asylsökande.

Religionsdialog kan självklart föras med andra trossamfund, men med det menas inte att göra avkall på sin egna tro, eller att utplåna sin egna kultur och historia. Att försöka förena och jämställa kristendomen med andra religiösa samfund i vårt land är inget annat än politiskt driven manipulation i destruktiv och historielös vänstervriden anda.

Den 17 september i år är det kyrkoval. Då kan förändringen som leder oss rätt igen inledas med Sverigedemokraternas hjälp, såväl i de lokala församlingarna, regionalt som nationellt.

Sverigedemokraterna vill se en kyrka som förvaltar, vårdar och värnar det gemensamma kulturarvet, där kärleken och stoltheten till vårt land, tillsammans med tro, trygghet, tradition och kontinuitet har en naturlig och central plats.

En röst på Sverigedemokraterna är en röst för att åter låta kyrkan vara kyrka – på riktigt!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bråk vid SD:s valstuga i Jakobsberg

Nyheter Polisanmälan om misshandel Vid 14.43 fick polisen in ett samtal om att två personer ska ha gett sig på Sverigedemokraternas valtält på Riddarplatsen i Jakobsberg. En anmälan om misshandel har upprättats.måndag 20/8 16:24

Så mycket ökar cyklingen i Järfälla

Nyheter "Har förbättrat för cyklister" Antalet cyklister i Järfälla ökade i år jämfört med i fjol. Nu har de fått en ny cykelväg mellan Görväln och Viksjöleden, som invigdes i förra veckan.måndag 20/8 11:30