Fredrik Franzén och Jimmy Fors, Sverigedemokraterna i Järfälla. Foto: Privat

DEBATT: SD svarar på kritiken från M och S i Järva

I en debattartikel kritiserar M och S flera partier – främst SD – för att inte ta tillräckliga krafttag mot rasism i de egna leden. Nu svarar SD i Järfälla.

  • Publicerad 13:32, 17 aug 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Att dra rasistkortet så fort man drar på sig fullt berättigad kritik är inte seriöst och riskerar att devalvera värdet av själva begreppet i sig.

Mohamed Nuur (S) och Kahin Ahmed (M) lyckas i en gemensam debattartikel ge Sverigedemokraterna en släng av sleven i samband med att man kritiserar Miljöpartiet för deras företrädares uttalande nyligen om somalier. Man försöker dra paralleller till Rickard Jomshofs uttalande i somras under Stockholm Järva. Detta arrangemang var tänkt att fungera som en mötesplats mellan de olika politiska partierna å ena sidan och folket i Järva å andra sidan.

Som alla vet idag var Jomshofs uttalande dock inte riktat till någon specifik folkgrupp eller politiskt parti utan direkt till Kahin Ahmed som vill begränsa det demokratiska samtalet genom att förhindra vissa politiska partier att delta i diskussionerna. Även Vänsterpartiet drabbas av Nuurs och Ahmeds anklagelser, gällande Amineh Kakabaveh och hennes upplysande om hederskulturen i Järvaområdet.

Vi tror inte att svenska folket eller politiska partier blivit mer toleranta mot rasism, i ordets rätta bemärkelse. Däremot oroas vi över, liksom vi uppfattar att allmänheten gör, de alltmer flagranta demokratiska övergreppen från vissa representanter för minoritetsgrupper, bland annat i form av krav på specialbehandling som att slippa debatt mot motståndare genom att utestänga dem, medan man förväntar sig att slippa kritik för sina egna antidemokratiska uttalanden.

Det bekymrar oss också att bland andra Moderaterna och Socialdemokraterna sluter personer med sådant förakt för vårt styrelseskick och våra grundlagsenliga rättigheter till sin barm. Nuur och Ahmed säger sig finna positiva saker i andra partiers idéer och program, men verkar oförmögna eller åtminstone ovilliga att på allvar ta till sig de mest grundläggande fri- och rättigheter som vår demokrati bygger på. De rättigheterna har inte kommit gratis till svenskarna och Sverige.

Att dra rasistkortet så fort man drar på sig fullt berättigad kritik är inte seriöst och riskerar att devalvera värdet av själva begreppet i sig. Om man ideligen ropar varg är det till slut ingen som tror en när han verkligen kommer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Nyheter Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50