DEBATT. SD: "Tack för exkluderingen Fi, men vi vill inte äta tårta med er"

I dag bjuder Feministisk initiativ alla partiet utom SD på 8 mars-tårta i stadshuset. Här svarar Sverigedemokraterna i Stockholm på icke-inbjudan.

  • Publicerad 14:58, 8 mar 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Feministiskt initiativ kommer idag att bjuda alla partier på tårta i Stadshuset med anledning av den internationella kvinnodagen – alla partier utom SD. Vi är dock inte ledsna över det.

Otryggheten i Sverige har ökat enormt de senaste åren, speciellt bland kvinnor. Varje vecka kan vi läsa om nya överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, våldtäkter mot barn, sexuella ofredanden, hot och stenkastning mot blåljuspersonal och ett allt mer aggressivt gängvåld.

Jag tror inte att Feministiskt initiativs idéer om feminism är svaret på våra allvarliga samhällsproblem. Jag tror inte heller att deras tårtkalas och samtal om feminism kommer att få stadens flickor och kvinnor att känna sig mer trygga.

Feministiskt initiativ bjuder alla partier utom SD på kamptårta

Vad vi behöver för att återupprätta tryggheten i vår stad är inte mer feminism – det är snarare mindre.

Sverigedemokraterna i Stockholms stad kommer ikväll att ha ett torgmöte med anledning av det ökande kvinnovåldet i Sverige. Våra talare kommer att presentera olika åtgärder som Sverigedemokraterna vill genomföra för att öka tryggheten i Stockholm och vi kommer även att dela ut flygblad.

Under parollen ”Nu räcker det” kommer våra medlemmar och sympatisörer att gemensamt visa just det – att det faktiskt räcker nu. Kvinnovåldet och otryggheten måste få ett slut. Vi kan inte acceptera ett samhälle där kvinnor inte vågar gå ut, där överfallsvåldtäkter ökar eller där kvinnor lever under hedersförtryck. Det borde inte Fi göra heller.

Istället för att lägga fokus på ickefrågor som kvotering i bolagsstyrelser eller könsneutrala pronomen borde Fi, på allvar, höja sina röster och kämpa för en ökad trygghet i vår stad.

Feministiskt initiativ är hjärtligt välkomna att delta på vårt torgmöte ikväll – även om vi inte bjuder på tårta."

Feministiskt initiativ bjuder alla partier utom SD på tårta i stadshuset den 8 mars. Alla partier utom Sverigedemokraterna är välkomna. Jenny Ribskog från Sverigedemokraterna från Tårtan på bilden är inte den som kommer att ställas fram. Den kommer att vara pyntad med orden "Women of the world unite".

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.