"På mycket kort tid har S röstat emot eller varit djupt kritiska mot att tre framgångsrika skolor vill bygga ut sina lokaler för att utöka sin verksamhet" skriver Moderaterna. Här: Milstensskolan. Foto: Lotten Engbom

DEBATT: "Socialdemokraterna i Täby är skolfientliga"

"På mycket kort tid har S röstat emot eller varit djupt kritiska mot att tre framgångsrika skolor vill bygga ut sina lokaler". Så skriver Johan Algernon (M), kommunalråd i Täby, i en debattartikel med udden riktad mot Socialdemokraterna.

  • Publicerad 15:53, 9 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Socialdemokraterna i Täby är direkt skolfientliga. På mycket kort tid har S röstat emot eller varit djupt kritiska mot att tre framgångsrika skolor vill bygga ut sina lokaler för att utöka sin verksamhet. Det handlar om Milstensskolan, Runborgsskolan och Kunskapsskolan. När Täby utvecklas så ökar behovet av välfärdsverksamheter och där är skolor en väldigt viktig del.

En bra skola är bland det viktigaste för att Sverige ska vara ett av världens bästa länder att bo i. En utbildning är en väldigt bra försäkring mot utanförskap. Dessutom ökar möjligheterna till ett framgångsrikt vuxenliv med en gedigen utbildning.

LÄS ÄVEN: Kritik mot försäljning av skollokal

Att fristående skolor vill fortsätta bedriva och utöka sin framgångsrika verksamhet är något som jag ser som mycket positivt. Man måste ställa sig frågan vad Annica Gryhed (S) har för motiv att försämra för Täbys elever. Kanske är det så att Socialdemokraterna sneglar på andra S-styrda kommuner som Malmö och Göteborg för att vi ska få samma låga nivå som de. Eller är det bara för att skolorna råkar vara fristående som fientligheten finns?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Min utgångspunkt är att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet. Det här är frågor som jag arbetat länge med. Trots att Täby redan idag har bland landets bästa skolor går det inte en dag utan att jag funderar på hur vi kan göra Täbys skolor bättre. Jag vill att Täbys unga ska få bästa möjliga start i livet och då behövs bra skolor. Min fråga till Annica Gryhed (S) är därför, hur ska klassresor kunna ske utan klassrum?"
   

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tre nya återvinningsstationer planeras

Nyheter Ansökt om bygglov FTI har ansökt om bygglov av nya återvinningsstationer i Danderyd.fredag 18/1 16:42

Så ska trafiken i Täby bli säkrare

Nyheter Se över cykelkorsningar Årligen sker flera trafikolyckor i Täby. Polisen menar att bilisters hastighet är ett återkommande problem. För att öka trafiksäkerheten frågar kommunen bland annat skolbarnen hur de vill ha det.fredag 18/1 16:32