Clara Lindblom (V). Foto: Linda Gren

DEBATT. V: Stärk välfärden i Stockholm nu

"Reparera nedskärningarna nu, Anna König Jerlmyr", skriver Clara Lindblom V.

  • Publicerad 19:34, 23 jan 2020

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I veckan blev det klart att Vänsterpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna kommit överens om ett extra tillskott till välfärden på 7,5 miljarder kronor. För Stockholms kommun innebär den här överenskommelsen drygt 495 miljoner kronor extra. Det är pengar som den styrande majoriteten i Stockholm måste använda för att stärka välfärden och reparera sina nedskärningar.

När de borgerliga partierna och Miljöpartiet kom till makten i Stockholm beslutade de att genomföra en skattesänkning, som lett till en avsevärt försämrad välfärd i vår stad.

Under det blågröna styret har skolan och förskolan fått sina lägsta anslag på många år, äldreomsorgen har tvingats göra nedskärningar och stadens bibliotek har behövt minska sina öppettider.

Dessutom har parklekar i förorterna tvingats stänga, kulturskolan fått färre platser och äldre med hemtjänst fått höjd avgift. Och det är bara några sorgliga exempel, tyvärr finns det många fler.

När våra partier nu är överens på riksnivå om behovet av resurser till välfärden, borde Moderaternas finansborgarråd Anna König Jerlmyr ta tillfället i akt och reparera sina värsta nedskärningar.

Bland annat måste förskolan och skolan snabbt få ett tillskott. Det är avgörande för våra barns framtid. Till exempel skulle pengarna kunna finansiera över 800 lärare i skolan.

Och det här är pengar som verkligen ska gå till välfärden. De ska inte finansiera konsulter, höjda politikerlöner eller fler skattesänkningar för de rika. De ska användas för att återupprätta en del av vår välfärd.

Reparera nedskärningarna nu, Anna König Jerlmyr.