Parkplats. Här är det tänkt att retur­parken ska ligga, på tomten mittemot före­taget Paragon, Teknik­vägen. Foto: Fanny Sonnentheil Ekholm

Den nya returparken: "Man känner sig oerhört bedragen"

En Vallentunabo och dess familj känner sig bedragen efter att ha fått veta om den nya returparken längs Teknikvägen. "Jag blir väldigt ledsen när jag läser om detta och hur ansvarslöst detta beslut är taget" skriver han.

  • Publicerad 12:03, 6 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Vi är väldigt upprörda över att detta beslut helt och hållet har gått förbi våran vetskap! Information har endast gått ut i brevlådan till en enda boende som turligt nog tog upp detta i våran gemensamma Facebookgrupp.

Varför har inte information om detta gått ut till samtliga boenden på gatan? 

Det som också upprör är det faktum att vi inte har fått information om hur vi kan eller att vi har möjlighet att påverka beslutet som det verkar förrän diskussionen har dykt upp via Facebook där man tagit del av länkar.

Det ger inget stort förtroende för våra politiker när man får all denna vetskap via omvägar.

Man känner sig oerhört bedragen!

"Övertramp"

Att genomföra ett sådant beslut utan att ta upp projektet till diskussion med boenden i närområdet är ett rent övertramp. Vi vill helt enkelt inte ha en returpark/återvinningscentral så nära vårat område. Detta då det mestadels bor barn i vårat och i närområden, plus att vi har barn som utövar diverse aktiviteter i Ekeby och Hammarbackskolan. Ska våra barn då gå genom hela Teknikvägen och passera den här anläggningen för att komma till skolan? Om man diskuterar säkerheten när bostäderna skulle byggas, varför har man inte sätt till säkerheten utifrån detta perspektiv? 

"Ökad bullernivå"

Nedan punkter sammanfattar våra argument för att överklaga beslutet att genomföra anläggandet av returparken.

* Ökad trafik på en tät gångväg till och från 2 skolor med förskolor i anslutning.

* Ökad säkerhetsrisk med tanke på den ökade trafiken i perspektiv för gåenden och cykliser till och från skola och centrum. 

* Ökad bullernivå.

* Ökade avgasutsläpp genom den kraftigt ökade trafiken Områdets detaljplan kan inte godkänna denna typ av industri då man ska ta hänsyn till bland annat sundhet och trevnad.

"Svårare att kunna sälja"

En returpark av denna storlek bidrar till större utsläpp, mer buller och ökad trafikering vilket inte faller inom dessa villkor.  Att returparken är provisorisk hjälper inte när det handlar om fem år och många av oss har tankar på att sälja våra fastigheter inom en sådan årsplan. Att då ha en returpark bredvid våra bostäder gör det svårare att kunna sälja.  

Jag har en treåring och snart en ett-åring vilka jag kommer vara hemma med under större delen av 2018 och jag undrar bara… Hur skulle ni känna om ni fick vara hemma med era barn och på andra sidan vägen ligger en återvinningscentral? 

Jag blir väldigt ledsen när jag läser om detta och hur ansvarslöst detta beslut är taget"

Fotnot: Insändaren är något kortat, full version finns i tidningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ordningsvakten om stöket i centrum: "Föräldrarna måste ta sitt ansvar"

Nyheter "Skrämmande för att vara en 14-åring" På eftermiddagar och kvällar blir det en del stök i Vallentuna Centrum och på kulturhuset. Något som har gått till sin gräns, anser ordningsvakten Roger Bärlund.måndag 22/10 16:32

Nu ska köerna lösas upp - med nya filer

Nyheter En av Täbys värsta trafikproppar byggs om Att det blir långa köer och trafikstockningar på Täbys vägar är ingen nyhet. Men nu pågår ett arbeta med att öka framkomligheten på Marknadsvägen och kring Bergtorpsrondellen.måndag 22/10 16:08