Debattören. Lotta Edholm (L) skriver om Liberalernas politik. Foto: Sacharias Källdén / Lieselotte van der Meijs

Edholm (L): Helt uteslutet att samarbeta med SD eller med V

När ytterligheterna växer i politiken så finns det ett tydligt motmedel, skriver Lotta Edholm (L).

  • Publicerad 10:15, 7 sep 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Ju närmare valet vi kommer, desto mer frestande blir det för vissa att gå extrema
krafter till mötes. Men inte för Liberalerna. Vi står stadigt i mitten för att Stockholm och Sverige inte ska kantra, varken ner i vänsterdiket eller mot högerflanken där extrema krafter mobiliserar. För oss är det helt uteslutet att samarbeta med SD eller med V. De är våra motpoler.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så låt oss prata om vilka problem vi vill lösa. Vi vill återupprätta skolan. Vi vill lägga om integrationspolitiken med fokus på jobb, språk och jämställdhet. Staden ska göra allt som står i dess makt för att förbättra människors framtidschanser och öka människors trygghet. Tryggheten i att kunna lita på att socialtjänsten hjälper unga som är på väg åt fel håll. Tryggheten att veta att kommunen och polisen arbetar tillsammans för att hålla staden säker och trygg. Tryggheten i att den som behöver lite mer stöd i livet också ska få det.

Segregationen sliter isär Stockholm

Denna mandatperiod har varit fyra förlorade år. Skolornas ekonomi har urholkats. Barngrupperna i förskolan har ökat. Företagsklimatet har försämrats. Otryggheten har ökat. I mångt och mycket har segregationen som sliter isär Stockholm byggts på, trots högkonjunktur. Socialdemokraterna tycks ha checkat ut ur politiken och istället har mer vänsterradikala partier som Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ fått sätta agendan i kommunalpolitiken. Majoriteten har inte ens tagit fram ett enda gemensamt förslag till valet, medan allianspartierna presenterat gemensam politik på snart sagt varje område.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När ytterligheterna växer i politiken så finns det ett tydligt motmedel. Rösta på ett parti som står upp för fakta och kunskap. Ett parti som tar strid för Stockholms öppenhet och mot att extremister ska få inflytande i vår stad. Det har vi liberaler gjort i över hundra år – och det kommer vi att fortsätta med.

Tack för ditt stöd."