Gården. Snart stänger gården helt. Foto: Ella Söderberg

INSÄNDARE: 4H-gård stänger – det är en jämställdhetsfråga

Förra veckan stod det klart att 4H-gården i Vallentuna stänger. Ett beslut som först och främst påverkar unga, hästintresserade flickor, enligt morföräldrarna till en 11-årig flicka. "Detta är en jämställdhetsfråga", skriver de i en insändare.

  • Publicerad 09:50, 6 dec 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vår 11-åriga dotterdotter började rida i höstas. Hon älskar djur och njuter av att vistas i naturen på hästryggen. Förra veckan såg vi hennes glädje när hon fick riktiga ridbyxor och handskar.

Tre dagar senare får hon det tråkiga beskedet att verksamheten vid 4H-gården i Vallentuna måste läggas ned på grund av att kommunen minskar sitt ekonomiska stöd. Naturligtvis måste en kommun hålla i slantarna men i detta fall går det framför allt ut över unga flickor, som är intresserade av djur och ridning.

"Hoppas beslutet omprövas"

Det hade väl varit otänkbart att t ex dra in på öppethållandetiderna i ishallen, det skulle ju drabba många hockeyintresserade grabbar! Slutsatsen är att pojkars fritidsintressen får kosta, men inte flickors. Detta är en jämställdhetsfråga! Vi hoppas att Vallentuna kommun omprövar sitt beslut så att flickorna kan fortsätta med sin ridning på 4H-gården i Vallentuna.

Vallentunas 4H-gård stänger - efter sparkrav

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hägernäsglädje: tågen rullar igen

Nyheter "Bussförarna har kört som dårar" Nu rullar tågen på Österskärslinjen igen. Täby Nyheter möttes av glada miner från Hägernäsborna, som kan åka med Roslagsbanan igen.onsdag 12/12 16:56

M-topp hotades inför omstritt beslut

Nyheter Vallentunapolitikern: "Det låter hemskt men jag har vant mig" Vallentunas kommunalråd Parisa Liljestrand (M) fick hotbrev innan hon röstade om arbetsmarknadsavdelningens framtid i kommunfullmäktige. Beslutet kunde få "konsekvenser" varnade brevskrivaren.onsdag 12/12 16:52