Gården. Snart stänger gården helt. Foto: Ella Söderberg

INSÄNDARE: 4H-gård stänger – det är en jämställdhetsfråga

Förra veckan stod det klart att 4H-gården i Vallentuna stänger. Ett beslut som först och främst påverkar unga, hästintresserade flickor, enligt morföräldrarna till en 11-årig flicka. "Detta är en jämställdhetsfråga", skriver de i en insändare.

  • Publicerad 09:50, 6 dec 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vår 11-åriga dotterdotter började rida i höstas. Hon älskar djur och njuter av att vistas i naturen på hästryggen. Förra veckan såg vi hennes glädje när hon fick riktiga ridbyxor och handskar.

Tre dagar senare får hon det tråkiga beskedet att verksamheten vid 4H-gården i Vallentuna måste läggas ned på grund av att kommunen minskar sitt ekonomiska stöd. Naturligtvis måste en kommun hålla i slantarna men i detta fall går det framför allt ut över unga flickor, som är intresserade av djur och ridning.

"Hoppas beslutet omprövas"

Det hade väl varit otänkbart att t ex dra in på öppethållandetiderna i ishallen, det skulle ju drabba många hockeyintresserade grabbar! Slutsatsen är att pojkars fritidsintressen får kosta, men inte flickors. Detta är en jämställdhetsfråga! Vi hoppas att Vallentuna kommun omprövar sitt beslut så att flickorna kan fortsätta med sin ridning på 4H-gården i Vallentuna.

Vallentunas 4H-gård stänger - efter sparkrav

14-åring rånades i Danderyd

Nyheter ✓Blev slagen ✓Tre gärningspersoner I onsdags ryckte polisen ut till Viktor Rydbergs väg i Danderyd, där en 14-årig flicka ska ha blivit rånad och slagen av tre gärningspersoner.fredag 24/5 13:40

Nu öppnar utomhusbaden i Norrort

Nyheter Guide: ✓Priserna ✓Hitta hit ✓Bassängerna Temperaturen stiger och i dagarna öppnar även utomhusbassängerna i Norrort. Vi har listat allt du behöver veta om badplatserna.fredag 24/5 12:12
Stockholm Direkt