Valands. Så här såg det ut i det klassiska kaféet. Foto: Maja Brand

Insändare: Ännu ett anrikt konditori i Stockholm är förstört

"59 kronor för en cappuccino och 49 kronor för kaffe. Dyrare än i Saint Tropez. Ska vi bekosta ägarens renovering? Nej, tack", skriver signaturen "Förändringsbojkott".

  • Publicerad 16:13, 24 nov 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Ännu ett konditori som är förstört. Jag talar om Sturekatten. Detta anrika konditori har haft stängt några månader för ombyggnad.

Efter nyinvigningen var det dags för ett besök. Vem har gjort inredningen? Det är anskrämligt och fult. Tänkte ta en kaffe eller cappuccino när man ändå var där. 59 kronor för en cappuccino och 49 kronor för kaffe. Dyrare än i Saint Tropez. Ska vi bekosta ägarens renovering? Nej, tack.

Snart öppnar klassiska kaféet på Östermalm igen

Efter ombyggnad av Vetekatten kan ingen vettig människa gå dit. Buller och bång och stolar på varandra. Akustiken är hög och förskräcklig. Jag får min kaffedos när jag besöker Skåne och Danmark.

Finns det inga skåningar eller danskar som kan öppna konditori i denna fattiga konditoristad? Allt går ut på att fuska, tjäna pengar och slit och släng med ny billig personal. Jag blir vansinnig. Att en stad som Stockholm inte kan ha ett riktigt konditori.

Stockholm måste vara sämst. Göteborg har fina bra konditorier. Varför inte här....?

Vad hände med anrika konditori Valand? Detta fina ställe blev kattkafé. Man kastade ut hela inredningen.

Nu öppnar Stockholms första kattkafé

Hur var det med gamla Wienerkonditoriet? Helt ok. Sedan köptes det upp. Rev ut allt och byggde om. Bordsplacering och dyrt kaffe. Nu byggs det om till restaurang. Skärpning.