Piratbåtarna bör få vara kvar, anser Anders. Foto: Andreas Jennische

INSÄNDARE. "Årstapromenaden blir tråkigare utan skruttbåtar"

En stad får inte bli för perfekt, då blir den tråkig. Det anser insändarskribenten Anders som vill att skruttbåtarna i Årstaviken ska få finnas kvar.

  • Publicerad 10:40, 7 mar 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Nu har det tydligen bestämts att de piratliggande båtarna nedanför södersjukhuset skall bort.

Vän av ordning har väl klagat, antar jag, och myndigheterna anser sig tvungna att agera.

På sjuttonhundratalet satte kvinnorna en mouche i ansiktet, eftersom dom visste att det perfekta var tråkigt. Det måste finnas en dissonans för att det skall bli intressant. Det är likadant med en stad. Den får inte bli för perfekt, då blir den tråkig.

LÄS ÄVEN Se bilderna: Här sjunker hela bryggan på Södermalm

Skruttbåtarna är en sådan dissonans. Försvinner dom kommer Årstapromenaden definitivt att bli tråkigare.

Rent allmänt tycker jag att man kan ifrågasätta varför alltid gnällspikarna, de som klagar på allt och alla, alltid skall anses ha rätt."
 

Skruttbåt vid Årstaviken. Foto: Johanna Berglund

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.