Här i Mariahuset på Södermalm ska Stockholms nya sprututbyte öppna. Foto: Sacharias Källdén

Insändare: Barn drabbas när sprutnarkomaner kommer till Söder

"Nu drabbas både en förskola samt en grundskola, men Södermalms barn är tydligen inte värda att skydda mot stök och kanyler", skriver Margit om att ett sprututbyte ska öppna i Mariahuset.

  • Publicerad 10:43, 24 okt 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Om två veckor klubbas beslut om att lägga det omstridda sprututbyte för narkomaner i Mariahuset på Wollmar Yxkullsgatan. Anledningen sägs vara att det redan finns beroendevård och enhet för hemlösa i huset.

Det är tyvärr just på grund av den ovan nämnda vården som Ekens BVC tvingades lägga ned i början av året. Detta drabbade många barn.

Här öppnar Stockholms nya sprututbyte

Nu vill man ytterligare försämra för barnen genom att lägga sprututbytet som granne till en förskola samt en grundskola med små barn, förskoleklass till årskurs 3.

Hur kan politiker och tjänstemän försvara detta?

Anledningen till att sprututbytet stoppades vid Gullmarsplan var just på grund av att det skulle ligga granne med en förskola. Nu drabbas både en förskola samt en grundskola, men Södermalms barn är tydligen inte värda att skyddas mot stök och kanyler.

Gör din röst hörd innan det är för sent! Stoppa planerade sprututbytet i Mariahuset!

Kontakta landstinget och stadsdelsnämnden på Södermalm och gör skillnad för våra barn. Ge dem en trygg närmiljö att vistas i.

Margit, boende i området

DOKUMENT: Var ska stadens narkomaner få plats att byta sprutor?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android