Parkerat. Motorcyklister som ställer sina hojar på vanliga p-rutor för bilar har en bra anledning till att göra det, skriver insändarskribenten. Foto: Iris Tiitto

INSÄNDARE: Därför ställer vi motorcyklar på p-rutor för bilar

Det är inte så konstigt att motorcyklister börjat ställa sina åk i p-rutor avsedda för bilar, skriver en motorcyklist på Södermalm.

  • Publicerad 15:21, 24 sep 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Många bilburna stockholmare har säkert börjat irritera sig över att det plötsligt börja dyka upp motorcyklar som tar upp hela parkeringsrutor, istället för att parkera på MC-parkeringen lite längre bort. Det finns dock en förklaring.

Nya p-avgifterna kan rivas upp efter valet

Stockholms stad har tagit bort möjligheten för motorcyklar och registrerade scootrar och mopeder att parkera gratis. Står man på en MC-parkering löser man dygnsbiljetter. Vi motorcyklister som bor i stan kan precis som alla bilister ansöka om boendeparkering. Det tillståndet har dock det lilla men för er irriterande tillägget, att vi då inte får parkera på MC-parkeringarna, då de numer är avsedda för besökare, som löser vanlig dygnsbiljett. Utan vi måste uttryckligen konkurrera med bilarna om de vanliga parkeringsplatserna för bilar, eller rättare sagt, numera för bilar, MC och registrerade scootrar.

Nu vet ni. Och så behöver ni inte skriva arga lappar och sätta fast på min motorcykel längre."