Arkivbild. Skylten vid infarten till Täby Galopp.

INSÄNDARE: Döp inte om Täby Galopp

Området där Täby Galopp har legat ska bli ett nytt område - och få namnet Täby Park. Något som inte går hem hos alla.

  • Publicerad 11:59, 10 aug 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Täby Galopp har funnits i Täby kommun i över 50 år. Jag tror att den platsen hjälpte till att sätta vår kommun på kartan inte bara i huvudstaden Stockholm utan i hela landet.

I dag finns bara minnen kvar från den tid som varit, när galoppbanan var full av liv och rörelse och var en väldigt härlig, och lite annorlunda, plats i vår kommun.

Vad gör vi då för att bevara en liten bit av den fina historien? Det undrar jag verkligen.

Det nya namnet på området, ”Täby Park”, talar nämligen inte särskilt mycket för att bevara historien.

Nej, jag anser att man har tänkt fel och glömt bort att Täby Galopp kunde ha levt vidare, även om det skulle vara i en helt annan form än den ursprungliga. Varför gav man inte det nya bostadsområdet som ska byggas namnet ”Täby Galopp”, eller ännu enklare: ”Galoppen”? Tågstationen heter i dag ”Galoppfältet”, och det namnet hade varit trevligt det med. Jag tycker att det är både fint och lite tufft med ett sådant namn.

”Täby Park” låter intetsägande och vi har redan flertalet namn med Park i sig här i Täby, så som Näsbypark, Ella Park. När vi nu får ett så trevligt område ska väl namnet också utmärka sig lite.

Jag personligen önskar att de som bestämt namnet hade tänkt till en gång till. Kanske är det inte försent att ändra sig?

Vi vill väl inte att Täbys fina arv ska försvinna?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannarna hjälps åt att släcka skogsbrand

Nyheter "Spolar med vattenkannor" Just nu hjälper ett antal grannar till att släcka en brand i Torsholma i norra Vallentuna, som pågått sedan igår eftermiddag.måndag 20/8 14:59

Uppdraget: Få unga att rösta

Nyheter "Vi har kämpat så länge" För första gången har Vallentuna kommun anställt särskilda valinspiratörer som ska peppa unga att gå till valurnorna. – Vi vill få folk att rösta, och förstå att demokrati är bättre än diktatur,...måndag 20/8 14:19

Vi är stockholm