INSÄNDARE: Fy skäms för höjd trängselskatt i Stockholm

Inga skattehöjningar motsvarar förbättrad kvalité, det är precis motsatsen. Allt blir bara sämre och sämre, skriver signaturen Förbannad Bandhagenbo

  • Publicerad 21:00, 28 nov 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Transportstyrelsen meddelar i ett brev att det är dags igen för höjdträngselskatt efter den 1 januari. De påstår att höjningen ”bidrar med finansiering till utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm”. Vilken lögn! Neej….Den bidrar till att finansiera olika arbeten som på grund av dålig planering eller brist på planering har blivit nio miljarder dyrare än budgeterat.

En månad kvar – så höjs trängselskatten

Inga skattehöjningar motsvarar förbättrad kvalité, det är precis motsatsen. Allt blir bara sämre och sämre.

Framkomligheten på Stockholms gator är under all kritik, överallt. Att resa inom stan är en stor påfrestning. Jag har hört många turister som klagar och säger att de aldrig mer kommer till Stockholm, det är dyrt och stressigt på grund av alla byggarbeten som inte tar slut sedan många år tillbaka.

”Mullvaden” Daniel Hellden har grävt upp hela Stockholm och det är märkligt att alla gator grävs upp på samma ställen år efter år. Till exempel i söderförorterna Bandhagen och Högdalen har vi gropar på samma ställen varje sommar och höst, eller gatustenar som byts varje år. Man kan undra vilka som tar emot våra skattepengar för att göra samma jobb varje år.

Förbannad Bandhagenbo

Signaturen Förbannad Bandhagenbo gillar inte att trängselskatten höjs. Foto: Mostphotos