Trist syn, enligt insändarskribenten. På med cykelhjälmen, det skyddar hjärnan när olyckan är framme, menar hon. Foto: Mostphotos

Insändare: Har Helldén aldrig varit på neurologen?

"Det behövs inte så stor smäll för att man ska få skador på hjärnan. Vår son cyklade omkull när han var 16 år gammal, han skulle inte långt. Han skadades svårt med blödning på båda sidor av hjärnan", skriver Ann-Kathrin Tunberg.

  • Publicerad 09:49, 13 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag läste i tidningen att MP-politikern Daniel Helldén tycker det är okej att cykla utan hjälm som vuxen. Jag blir så upprörd att man som styrande politiker i Stockholm går ut och säger en sådan sak. Har han varit på en avdelning för skallskador neurologen?

Helldén (MP) cyklar oftast utan hjälm

Det behövs inte så stor smäll för att man ska få skador på hjärnan. Vår son cyklade omkull när han var 16 år gammal, han skulle inte långt. Han skadades svårt med blödning på båda sidor av hjärnan. Han hade klarat sig mycket bättre med hjälm. Han krockade ej med någon utan han cyklade omkull.

MP-politikern: Därför använder jag inte cykelhjälm

Förstår inte dessa två politiker att de påverkar människor att ta en onödig risk som kan kosta dem både lidande och en stor kostnad för hela samhället. Att få avancerad sjukvård är dyrt. Detta för att fler ska cykla och tycker att hjälmen är i vägen på något sätt. Så otroligt korttänkt.

JARNLO: Det är inte farligt att cykla – men hjälm är bra