Hur svårt ska det vara att säga hej när man möts i trapphuset, undrar insändarskribenten. Foto: Mostphotos

Insändare: Hör du inte att jag säger hej eller skiter du bara i mig?!

Insändarskribenten har tröttnat på grannarnas tystnad.

  • Publicerad 13:53, 25 okt 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

- Hej!

- ...

Så här har inte sällan utbytet mellan mig och en del grannar sett ut i de flerbostadshus jag bott i de senaste åren. Jag hälsar i trapphuset (som jag trodde var det vanliga att man gör) men får tystnad till svar.

Inte är det bara ett sjukt beteende att låtsas som om att hälsningen aldrig kom, det är ett jävla sätt att få mig att framstå som en fullständig idiot. Ibland har jag lust att kasta något efter dom. Eller bara skrika HÖR DU INTE ATT JAG SÄGER HEJ ELLER SKITER DU BARA I MIG?!

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När jag hört en del äldre stockholmare snacka om sin uppväxt tar de inte sällan upp den goda stämningen som fanns grannar emellan. Eller, den behövde egentligen inte alltid vara god, men det verkade åtminstone finnas något sorts oskrivet kontrakt som sa att: bor vi här i samma port eller område så är ett hej till Jonsson det minsta man kan begära.

Jag vet inte om nej till hej-personerna felaktigt fått för sig att man måste vara dryg om man bor i Stockholm eller om det rör sig om en oerhörd rädsla för att få en allt för tight kontakt med grannarna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ding dong: ”Hej, det var du som sa hej till mig tidigare idag och jag tänkte om du vill komma hem till mig och kolla på en serie och sen blir vi bästa vänner forever”.

Jag bryr mig egentligen inte om varför det är så här. Bara sluta. Och börja. Säg hej.