"Hur står alla boende i Hornsberg ut? Så fint område förstört av alla som inte visar hänsyn, strandpromenaden är skitig, gräset förstört och papperskorgarna svämmar över, bilar kör i kapp och så en ljudnivå som man inte kan värja sig emot. Hemskt!", skriver en insändarskribent. Foto: Linda Gren

INSÄNDARE: "Hornsberg är redan förstört"

Skränigt, skitigt och stökigt. Hur stör alla boende i Hornsberg ut, undrar insändarskribenten "Endast besökare tack och lov" efter ett besök i stadsdelen.

  • Publicerad 16:08, 30 maj 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Idag var jag och hälsade på en kompis nere i Hornsberg. Vi skulle äta lunch och i och med det fina vädret undrade jag om vi inte skulle sitta på deras fina balkong som är placerad mot den stora fina innegården. Väninnan svarade att det inte gick då barnen som vistas på förskolan på föreningens gård för ett sådant oväsen att de aldrig kan använda sig av balkongen när förskolebarnen är ute.

Sommarstöket tillbaka i Hornsberg

Jag var tvungen att öppna balkongdörren och gå ut och lyssna och ljudnivån var verkligen outhärdlig. Om det är så att dessa barn skriker extra mycket, vilket jag tyckte att de verkade göra, eller om det är för att ljudet slår mellan huskropparna och förstärks låter jag vara osagt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Jag tänker främst på barnen och tycker verkligen synd om dem som tvingas vistas i denna ljudmiljö, men även de boende, att ha en lägenhet med en stor balkong med solläge som man inte kan använda för att barn för ett sådant oväsen är verkligen beklagligt. Det finns inte någonting på den delen av gården som förskolan disponerar som kan absorbera ljuden.

Väninnan sa att hon aldrig kunde ha vare sig fönster eller balkongdörr öppna, hur är det inte då att vara mitt i oljudet för barn och pedagoger? Inte konstigt att fler och fler föreningar inte vill ha dagis i huset.

Promenerade sedan hem längs med Hornsbergsstrand och där var det samma ljudnivå men som äldre ungdomar och unga vuxna var orsak till. Jag förstod varför iom att jag sett hur pedagogerna inte sagt till barnen som skrek på förskolan en enda gång trots att de var några av killarna som skrek helt ohämmat.

Vuxna måste lära barnen hur man beter sig i det offentliga rummet men har man gått på en förskola utan att få tillsägelse om man skriker för full hals och om man har föräldrar som låter barnen spela på telefon/ipad utan hörlurar då är det svårt att veta hur man ska bete sig och visa hänsyn.

Hur står alla boende i Hornsberg ut? Så fint område förstört av alla som inte visar hänsyn, strandpromenaden är skitig, gräset förstört och papperskorgarna svämmar över, bilar kör i kapp och så en ljudnivå som man inte kan värja sig emot. Hemskt!"

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.