Arkivbild från Hornstulls marknad. Foto: Hornstulls Marknad

Insändare. "Hornstulls marknad sätter oss boende i ofrivillig husarrest"

"Om man har sina fönster öppna tränger matos från 10-15 olika foodtrucks in i lägenheten och sätter sig i allt från gardiner till sängkläder" skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 21:26, 6 okt 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Så har vi då genomlidigt ytterligare 6 månaders helger (48 lördagar och söndagar) av ofrivillig husarrest och störande oser och musik.

Jag syftar på Hornstulls marknad.

Den varmaste tiden på året då man vill njuta av strandpromenader, ha fönster öppna och äntligen kan använda sin balkong igen.

Då kommer marknaden och sätter stopp för detta.

Om man har sina fönster öppna tränger matos från 10-15 olika foodtrucks in i lägenheten och sätter sig i allt från gardiner till sängkläder.

Det luktar riktigt illa.

Balkongen går inte att använda av samma orsak samt att det spelas musik från olika håll på marknaden och även ett inhyrt levande band spelar hög 

Jazzmusik med sång som överröstar radion även när fönstren är stängda.

Marknadens foodtrucks har ökat och rester som naturligt blir över och kastas i soptunnor samt spills lite här och var drar givetvis till sig råttor.

De som hyr in sig på marknaden samt många som besöker den lägger också beslag på i stort sett varenda tillgänglig parkeringsplats så vi som bor i området har inte en chans att hitta parkering på dessa helger och tvingas parkera långt från våra hus.

Nu är den över för denna säsong och vi kan bara hoppas att vi får några fina dagar innan kylan anländer då vi kan promenera med våra barn, barnbarn, föräldrar och hundar längs med strandremsan nere vid vattnet på helgerna.

Vi är många som hoppas och ber att denna marknad ska flytta till en plats där boende inte tvingas anpassa sina liv efter den varje helg 6 månader om året.

Gräsmattorna nere i Tantolunden eller torget vid t-banan till exempel.