Foto: Sacharias Källdén

INSÄNDARE: Hur många kan köpa sig en bostadsrätt?

Hur många klarar av att köpa sin lägenhet, undrar insändarskribenten, efter det grönblåa styrets besked att ge hyresgäster i ytterstaden ökade möjligheter att ombilda sina hyresrätter.

  • Publicerad 10:26, 12 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Du äger rätten att hyra en lägenhet av bostadsrättsföreningen till en lägre kostnad än hyresrättens plus en insats på över en miljon och ränta.

Ett lån från en bank måste till. Alla godkänns inte.

Och hur många miljonärer finns det bland pensionärer etc?

Nya borgarrådet Dennis Wedin är 30 år gammal, var står han erfarenhetsmässigt? År läggs till år, det ger erfarenhet.

Där är det mycket kvar! Han skrämmer de gamla. Och hur är det tillåtet att köpa hyresrätten ena dagen för att sälja den andra dagen med rejält påslag?

De grönblå vill ombilda hyresrätter i förorterna

Hur många säljer under sin levnad bostaden? Ytterst få. Inget underhåll eller bistånd ingår i bostadsrätten. Allt måste man stå för själv, inte ens en enkel propp i badkaret kan man skaffa fram. Standarden på lägenheten sjunker i bostadsrätten, däremot inte i hyresrätten.

De 37 000 kronorna som disponeras i bostadsrätten betalar man själv. Vad är det man äger? Inte bostaden. Dessutom gynnar man svart arbetskraft som man anlitar i bostadsrätten på grund av pengabrist.

Skilj mellan bostadsrätt och äganderätt – ungefärligen som att bo i eget hus.

Rekommendation till det nya borgarrådet. Se till att allt skräp, fimpar tas om hand, gärna en kampanj. Där finns samhällsnyttan för de boende. Inte skrämma livet ur de svaga. Det hände för cirka fyra år sedan och det ska inte upprepas!

Läs svaret från Dennis Wedin (M) här.

Grannar protesterar mot förtätningen i Blackeberg

Nyheter Även Skönhetsrådet kritiska Titt som tätt presenteras nya byggprojekt i Blackeberg. Men det är inte alla som gläds åt förtätningen.fredag 5/7 14:43

Kockens tips för en lyckad picknick

Nyheter "Det är en fest i det gröna" Maten är en stor del i en lyckad picknick i en park eller på en klipphäll. Men vad ska man tänka på inför korgpackningen och vilken mat passar under sommaren? Vi ringde kocken Erik Videgård för att...fredag 5/7 14:01

Vi är Västerort

Stockholm Direkt