Foto: Sacharias Källdén

INSÄNDARE: Hur många kan köpa sig en bostadsrätt?

Hur många klarar av att köpa sin lägenhet, undrar insändarskribenten, efter det grönblåa styrets besked att ge hyresgäster i ytterstaden ökade möjligheter att ombilda sina hyresrätter.

  • Publicerad 10:26, 12 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Du äger rätten att hyra en lägenhet av bostadsrättsföreningen till en lägre kostnad än hyresrättens plus en insats på över en miljon och ränta.

Ett lån från en bank måste till. Alla godkänns inte.

Och hur många miljonärer finns det bland pensionärer etc?

Nya borgarrådet Dennis Wedin är 30 år gammal, var står han erfarenhetsmässigt? År läggs till år, det ger erfarenhet.

Där är det mycket kvar! Han skrämmer de gamla. Och hur är det tillåtet att köpa hyresrätten ena dagen för att sälja den andra dagen med rejält påslag?

De grönblå vill ombilda hyresrätter i förorterna

Hur många säljer under sin levnad bostaden? Ytterst få. Inget underhåll eller bistånd ingår i bostadsrätten. Allt måste man stå för själv, inte ens en enkel propp i badkaret kan man skaffa fram. Standarden på lägenheten sjunker i bostadsrätten, däremot inte i hyresrätten.

De 37 000 kronorna som disponeras i bostadsrätten betalar man själv. Vad är det man äger? Inte bostaden. Dessutom gynnar man svart arbetskraft som man anlitar i bostadsrätten på grund av pengabrist.

Skilj mellan bostadsrätt och äganderätt – ungefärligen som att bo i eget hus.

Rekommendation till det nya borgarrådet. Se till att allt skräp, fimpar tas om hand, gärna en kampanj. Där finns samhällsnyttan för de boende. Inte skrämma livet ur de svaga. Det hände för cirka fyra år sedan och det ska inte upprepas!

Läs svaret från Dennis Wedin (M) här.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Misstänkt mord i lägenhet i nordvästra Stockholm

Nyheter Stor polisinsats pågår En person har påträffats död i en lägenhet i Tensta. Polisen har inlett en utredning om mord alternativt dråp.tisdag 19/2 12:18

Ny dom i striden om avloppstunneln från Bromma

Nyheter Högsta instans gav Naturvårdsverket rätt Nu har en ny dom kommit i frågan om den nya avloppstunneln mellan Bromma och Henriksdal. Mark- och miljööverdomstolen ger Naturvårdsverket rätt i att taket för fosforutsläpp måste sänkas.tisdag 19/2 11:47