INSÄNDARE: Låt krogarna sälja marijuana

Innerstan har blivit ett outhärdligt nöjesfält. Lösningen: öppna marijuanabarer och flytta fler krogar till förorten, skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 11:22, 20 jun 2016

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Som boende i Stockholms innerstad har jag de senaste åren noterat något jag ser med fasa på. Stan håller sakta men säkert på att förvandlas till ett enda stort nöjesfält.

När det nu är tillåtet med uteserveringar till 23 så är det smått olidligt att bo granne med någon av dessa många nöjesparker.

Och nu kommer jag att få höra, bor man i stan får man tåla (i h-e heller)  flytta till förorten, där är det lugnt.

Varför inte ha fler ställen i förorten än karaokebarer och billiga ölhak där bara lokala individer vill vara? Kan man inte expandera den här formligen vidriga verksamheten till HELA Stockholm istället för att koncentrera eländet till ett litet begränsat område, inom tullarna? 

Öppna marijuanabarer

Jag har absolut inte nåt emot att folk har roligt men ju fler glas desto mindre roligt för oss andra.

Ska vi nu ha dessa nöjesparker för så kallade vuxna som beter sej som idioter efter lagom mängd innanför västen så ska det banne mej finnas alternativ.

Öppna marijuanabarer där folk kan lyssna på skön musik och umgås utan att riskera bli ihjälslagen av nån tokig fyllskalle med hybris. För handen på hjärtat, vem står för våldet? Fyllot eller flummaren?

Polisen har säkert siffror på det, men jag vet. Jag varken röker eller dricker men tycker att laglig marijuana är bra mycket bättre. Inkörsport? Vad är då alkoholen? A-lagarn började säkert med öl, så det så.