Årstaskogen. Foto: Jannie Flodman

INSÄNDARE: Låt stockholmarna behålla Årstaskogen

  • Publicerad 20:01, 9 dec 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag läste just artikeln om Årstaskogen i nr 48. Det var väl inte dagsaktuella uppgifter precis som du fått av staden men, det är ju också tyvärr ett kännetecken för staden att inte vara informativa mer än för egen räkning. 

Man tycker ändå att Stockholmarna som har betalat ska få vara med och bestämma över Årstaskogen. I 20 år har kommunen sagt att Nu har vi beslutat att bilda Årstaskogens naturreservat! Men så blev Jan Valeskog (S) tidigare exploateringsminister uppvaktad av en arkitekt och en byggare, Arkitekten arvidsson-arwedson och Byggaren Erik Wallin. Efter det besöket försvann det utlovade reservatet och det som blev kvar var ett kombinat av reservat/nybyggnadsområde. Något som skogens djur inte gillar eftersom träd måste sågas ner och husgrunder och ledningsgravar måste sprängas, de flyr men vart? Ett antal fastighetsbolag har fått lämna förslag på vad de kan göra med sina tilldelade områden. Familjebostäder fick t.ex. Årsta Ip sig tilldelat och har gjort en plan på hus där.

Valeskog hade ett oklart ”samråd” i Juni-augusti 2014 när, många stockholmare av någon konstig anledning hade semester. Jan Valeskog (S) lär dessutom ha sagt att det bara är Årstabor använder skogen, i själva verket är det människor från hela Söderort.

Jag bara undrar, får verkligen Jan Valeskog (S) luras som det passar honom, dessutom med god hjälp av Katarina Luhr miljöborgarråd (Mp). Att en politiker luras är betydligt värre än när en vanlig människa luras eftersom det kan drabba så många fler? 

Stockholmarna måste jobba för att det tidigare beslutet som gällde till våren 2014 och har gällt sedan 1995 ska återställas och att bilda Årstaskogens Naturreservat ska få gälla. Nu har Socialdemokraterna, Jan Valeskog tagit bort det och stockholmarna kan alltså förlora skogen för bostadsbyggande. Några som arbetar för att skogen ska få finnas kvar i storlek som nu är Bevara Årstaskogen.

Låt alla stockholmare som använder stadens närmaste skog få behålla den, många framhåller den som den skönaste skogen i staden. Skogen ger som alla skogar ren luft i sin närhet. Men den får svår att göra det med en bilväg precis ovanför strandpromenaden.

Ju större staden blir ju fler skogar behöver den också.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Så många har klagat på halkan i Stockholm

Nyheter Trafikkontoret överrösta med klagomål Sedan förra veckans ishalka har trafikkontoret tagit emot över 1 500 stycken klagomål.tisdag 22/1 16:30

Förskola på Årstafältet evakueras

Nyheter Sprängningar och giftiga ämnen tvingar 100 barn att flytta Nu är det klart att förskolebarnen på Årstafältet ska få flytta därifrån. I mars går flyttlasset för 100 barn och deras pedagoger.tisdag 22/1 16:23