På fyrans buss runt klockan 8 på morgonen ser man den sämsta sidan av mänskligheten, anser skribenten. Foto: Andreas Jennische

INSÄNDARE: "Mänsklighetens sämsta sida finns på fyrans buss"

En atmosfär fylld av hat, frustration och arga stön. Signaturen Emil hade svårt att sova och tryck över bröstet innan han kom på anledningen: Fyrans buss. Läs hans osande insändare här.

  • Publicerad 12:12, 21 feb 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Tre dagar i veckan tar jag buss nummer 4 från Hornstull till Fridhemsplan, kvällarna innan dessa dagar är det svårt att sova och något som trycker över bröstet. Tidigare trodde jag det var mitt arbete jag var omedvetet missnöjd med, men nu vet jag äntligen vad det beror på. På fyrans buss runt klockan 8 på morgonen ser man den sämsta sidan av mänskligheten, den absurda egoism som finns djupt inne i oss alla får fritt spelrum så fort den blåa bussen närmar sig hållplatsen.

Nytt för denna veckan är att folk numera struntar i att scanna sitt SL-kort och hoppar helt sonika på bussen i dörrparen bak i bussen trots att där inte var personal med kortscanners, vilket blir extra kul för oss som faktiskt scannar sitt kort framme hos chauffören.

Vi står som packade sillar på bussen, man hör frustrerade suckar och arga stön, atmosfären är minst sagt fylld med hat. Jag försöker alltid göra det bästa av en dålig situation, men det har tagit mig tre år på Fyran för att hitta min ljusglimt. Det fina i kråksången är att de 15 minuter av rent lidande vi utstår på morgonen gör resten av dagen till en dans på rosor. Även idag, en måndagmorgon, är jag överlycklig när jag äntligen kommer fram till jobbet. Det tror jag är få förunnat."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.