Bagarmossen. Ett av elva områden där ombildningar till bostadsrätter kan komma att ske enligt det grönblå styret. Foto: Sacharias Källdén

Insändare: MP sviker Björkhagen och Bagis

Neddragningar i parklekarna och ja till ombildningar. Vad tänker MP:s väljare i Bagis, hade de röstat på det här? undrar insändarskribenten. Han får svar direkt från Ewa Larsson (MP) och Daniel Helldén (MP).

  • Publicerad 14:52, 12 mar 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Det har flyttat ut många barnfamiljer till Björkhagen de senaste åren. Man kan utgå från att flera av dem finns bland de 20 procent i Björkhagen som röstade på Miljöpartiet i kommunalvalet i Stockholm 2018. En av de högsta siffrorna för MP i landet.

Nu skall den blågröna stadsdelsnämnden i Skarpnäck dra in personalen på parkleken Skyfallet i Björkhagen. Hade MP:s väljare med småbarn i Björkhagen räknat med det?

Många som bor i Bagis röstade också på MP. Nu skall den blågröna majoriteten i Stadshuset ombilda hundratals lägenheter för att hjälpa utsatta områden till en bättre socioekonomisk blandning.

Jo tack, Bagis har varit superpopulärt i snart tio år och folk köper tvåor där för nästan tre miljoner. Hur utsatt kan det vara? Vad tänker MP:s väljare i Bagis, hade de röstat på det här?

Om det är så att man känner sig blåst, så kan jag trösta dessa väljare. När Stockholmspartiet för cirka 20 år sedan samarbetade med borgerliga blocket i Stadshuset och fick cykelbanor på Hornsgatan mot att man var med och ombildade stora delar av allmännyttan i innerstan, i synnerhet på Södermalm, slutade det med att Stockholmspartiet försvann som från Stadshuset.

Då var det Stella Fare som var den politiska dribblaren för Stockholmspartiet och som syntes mest, nu är det Daniel Helldén för MP.

Vid nästa kommunalval i Stockholm är nog många som röstade på Miljöpartiet 2018 som inte så säkra på hur de skall rösta."

Här sänks hastigheten i Farsta och Skarpnäck

Nyheter Hela listan: 52 gator skyltas om Staden fortsätter att se över hastighetsbegränsningarna. På nästa trafiknämnd spikas nya ändringar, bland annat för Söderort.fredag 13/9 15:03