Grått. Järfällabon Lars-Erik tycker att raststugan i Barkarby är lite väl grå och skickar med ett förslag på en röd variant. Vad tycker ni? Foto: foto och skiss: Lars-Erik

Insändare: Piffa upp bussförarnas trista raststuga i Barkarby

Nya raststugan vid Barkarby station är för trist, tycker läsaren och Järfällabon Lars-Erik. Han föreslår istället att matcha den med Barkarbys "röda stuga", vid Rodergränd. Vad tycker du?

  • Publicerad 11:47, 10 sep 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Hur tänkte kommunen när de placerade ut en grå stålcontainer, mitt bland nyplanterade vita björkar? Att våra busschaufförer behöver en raststuga förstår jag, men varför så erbarmligt tråkigt?

Lite mer estetiskt tänkande vore på sin plats.

Med enkla medel borde vi få till en trevligare och gladare miljö här i Barkarby.

Mitt förslag är: Klä in stålcontainern med träpanel, bygg ett enkelt tak och måla sedan rött med vita knutar? Ett billigare (tråkigare) förslag vore att måla direkt på containern.

Resultat, en ny röd liten stuga, passande till Barkarbys ”röda stugan” (ett hus på Rodervägen 8 som byggdes 1932, reds anm.).