Foto: Privat

Insändare: PK-skyltar som väcker flera frågor

"Det här är ju alldeles för allvarligt för att skämta om", skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 08:34, 17 jun 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I det jämlikhetsdrogade klimat vi stockholmare lever i har den miljöpartistiskt kontrollerade Trafikmyndigheten i Stockholm tydligen smygstartat en dold kampanj för att skapa könsdelade övergångsställen för fotgängare. Vid ett särskilt övergångsställe på Östermalm kan den uppmärksamme övergångskonsumenten notera två skilda skyltar som visar samma sak – men med skilda könsbetingade signaler. Vid just detta övergångsställe visar denna bild på ena sidan av övergångsstället en tydlig manssymbol. Vid andra sidan, cirka 6 meter västerut, visar denna skylt en tydlig kvinnosymbol. Finns denna påtvingat könsneutrala uppdelning någon annanstans i stan?

Den här strikt politiska korrektheten framkallar naturligtvis en rad skakande frågor: (1) Vem har tillåtit att enbart manssymboler ska få känneteckna ett övergångsställe? (2) Varför finns kvinnosymbolen endast på detta övergångsställe? (3) Hur tänker sig myndigheterna att hantera det tredje alternativet, för den som inte vet eller vill veta vilket kön de tillhör? Vilken skylt ska de få och vilket övergångsställe ska de välja?

Det här är ju alldeles för allvarligt för att skämta om. Därför föreslår jag att denna tidning utlyser en tävling där den ber sina läsare svara på två frågor: (1) Var finns det beskrivna övergångsstället? (2) Tycker du det är viktigt med den här typen av könsseparerande skyltsignaler? Förstapriset får tidningen bestämma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21