Foto: Privat

Insändare: PK-skyltar som väcker flera frågor

"Det här är ju alldeles för allvarligt för att skämta om", skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 08:34, 17 jun 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I det jämlikhetsdrogade klimat vi stockholmare lever i har den miljöpartistiskt kontrollerade Trafikmyndigheten i Stockholm tydligen smygstartat en dold kampanj för att skapa könsdelade övergångsställen för fotgängare. Vid ett särskilt övergångsställe på Östermalm kan den uppmärksamme övergångskonsumenten notera två skilda skyltar som visar samma sak – men med skilda könsbetingade signaler. Vid just detta övergångsställe visar denna bild på ena sidan av övergångsstället en tydlig manssymbol. Vid andra sidan, cirka 6 meter västerut, visar denna skylt en tydlig kvinnosymbol. Finns denna påtvingat könsneutrala uppdelning någon annanstans i stan?

Den här strikt politiska korrektheten framkallar naturligtvis en rad skakande frågor: (1) Vem har tillåtit att enbart manssymboler ska få känneteckna ett övergångsställe? (2) Varför finns kvinnosymbolen endast på detta övergångsställe? (3) Hur tänker sig myndigheterna att hantera det tredje alternativet, för den som inte vet eller vill veta vilket kön de tillhör? Vilken skylt ska de få och vilket övergångsställe ska de välja?

Det här är ju alldeles för allvarligt för att skämta om. Därför föreslår jag att denna tidning utlyser en tävling där den ber sina läsare svara på två frågor: (1) Var finns det beskrivna övergångsstället? (2) Tycker du det är viktigt med den här typen av könsseparerande skyltsignaler? Förstapriset får tidningen bestämma.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Nyheter Frågor och svar om haveriet på stationerna Stockholm City och Odenplan Varför bygger man en supermodern tåganläggning utan vanliga trappor? Och varför måste man stänga hela stationen när rulltrapporna inte fungerar. Vi frågade Trafikverket, som byggt de nya stationerna...tisdag 17/7 6:50

Då vet du att låten är en sommarplåga

Nyheter Expertens guide till musiken vi hatar att vi älskar Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.måndag 16/7 21:15