Bilden är tagen i samband med en av rejvfesterna i Snösätra sommaren 2015. Foto: Privat

INSÄNDARE. Rejvfesterna förstör helgerna för oss grannar

"Det är frustrerande att nattsömnen, efter en arbetsvecka och en emotsedd helgvila, vid upprepade tillfällen spolieras för oss i Fagersjö", skriver grannarna om att rejvfesterna i Snösätra åter är igång.

  • Publicerad 07:20, 18 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Nu har arrangören av festligheterna i Snösätra åter tagit sig rätten att förstöra nattsömnen för oss som bor i Fagersjö med omnejd.

Det handlar om lågfrekventa basljud på hög volym som söker sig in i bostäderna. Det skedde natten till lördag den 14 oktober med start på fredagskvällen vid 20:00 tiden och pågick hela natten och avslutades på morgonen ca kl 9:00.

Rejvgeneralen i Snösätra slår tillbaka: "Jag är less på falska anklagelser"

Under sommaren 2014 och 2015 var dessa höga ljudnivåer, under vissa helger, snarare regel än undantag trots upprepade vädjanden från oss boende till polis och myndigheter. 

Dygnslånga rejvfester på Snösätra förstör livet för Fagersjöbor: "Går inte att leva så här"

Tidigare i år skedde det under augusti månad.        

Eftersom verksamheten (rejvfester) sker på kommunens mark/lokaler vid Snösätragränd anser Föreningen Fagersjö Trädgårdsstad att ansvariga tjänstemän och politiker bör kunna se till att verksamheterna tillåts endast om de sker med rimliga ljudnivåer och under rimliga tider. 

Det är frustrerande att nattsömnen, efter en arbetsvecka och en emotsedd helgvila, vid upprepade tillfällen spolieras för oss i Fagersjö och angränsande bostadsområden, trots att vi under flera år påtalat problemet för både politiker och tjänstemän inom Stockholms stad.

Polisen avstyrde rejvfest i Snösätra efter anmälan om olaga intrång

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43