Bajenmarschen 2014. Foto: Andreas Enbuske

Insändare: Sätt stopp för supporterterrorn

"Knallskott och bengaler exploderade och gav intryck av en krigsscen. Det är inte första året detta händer och det blir bara värre och värre", skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 12:19, 4 apr 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I söndags skulle jag åka till Henriksdalsberget från Medborgarplatsen, Det gick ingen buss mellan 10.00 och 15.38 på grund av fotbollspremiären. Vid halv ett-tiden när supportrarna samlades på Götgatan gick jag bakom en hop som alla hade åtminstone tre ölburkar var tydligt synliga i transparenta plastpåsar. Hammarbysupportrar trängdes i de pubar som var öppna. Knallskott och bengaler exploderade sedan och gav intryck av en krigsscen. På eftermiddagen var tunnelbanan avstängd på grund av vandalism vid Medborgarplatsen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är inte första året detta händer och det blir bara värre och värre.

Om det är så viktigt med en marsch på premiären så får den utgå från Gubbängen eller Kärrtorp. Dessutom bör arrangören betala för samhällets extrakostnader för polis (åtminstone 11 polisbilar var närvarande) och extra sopning av körbanan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.