Staden planerar att bygga mellan 800 och 1 000 nya bostäder i kanten på Årstaskogen. Foto: Mostphotos

INSÄNDARE: Skövla skogen i Söderort och bygg stad

Bostadsbristen kräver att Stockholm bygger fler bostäder – även i Söderorts skogar, skriver signaturen Skövlarsyntharen.

  • Publicerad 11:55, 18 sep 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Det är ett jäkla gnällande om träd i Söderort. Man skulle kunna tro att våra gator och hus är fyllda av ett gäng skogsmullar istället för äkta Stockholmare! Senast i raden av bostadsbyggen som det ojas om är så klart slyskogen som nu fått det tjusiga men påhittade namnet "Östra Kärrtorpsskogen". Ett litet stycke sankmark som plötsligt upphöjs till "Ekologiskt särskilt betydelsefullt" och "spridningsväg för flera artgrupper".

Beskedet: Så mycket vill staden spara av Årstaskogen

Den artgrupp som främst behöver spridas i stan är så klart vi människor. Våra barn står snart på gatan, utan bostad. Det är så svårt att hitta ett hem i stan att våra unga tvingas flytta utomlands, eller ännu värre: till Göteborg.

Skövlarsynth fortsätter håna Hammarbyskogen; "Nu skiter jag i barnsligheterna"

Det räcker nu! Skövla Hammarbyskogen, Östra Kärrtorpsskogen och Årstafältet. Bygg stad!"


 
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.