Återinför lägre SL-taxa under sommaren som kompensation för bristande service. Eller, ännu hellre, se till att den fungerar, skriver signaturen "I Stockholm hela sommaren" Foto: Sacharias Källdén

INSÄNDARE: SL, kompensera för sämre service – sänk priset

Återinför lägre SL-taxa under sommaren som kompensation för bristande service. Eller, ännu hellre, se till att den fungerar, skriver signaturen "I Stockholm hela sommaren"

  • Publicerad 19:54, 3 nov 2019

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Även nästa sommar kommer kollektivtrafiken i Stockholms län att kraftigt begränsas på grund av upprustningar som måste göras. Alltså har vi att se fram emot ytterligare en sommar när vi får sämre service från SL, men fortfarande måste betala fullt pris på våra biljetter.

Teståkare säljer sina gratis SL-kort på nätet

Visst, många är lediga och bortresta under sommaren. Men vi är ändå ganska många som arbetar större delen av sommaren och som inte kan har möjlighet att åka utanför Stockholms län när vi väl är lediga.

Att försöka åka kollektivt under sommaren innebär att det tar mycket längre tid än normalt, samt att det är oerhört trångt - värre än under värsta rusningstid i november. Är det dessutom en varm och solig dag, så är det som en bastu i de flesta tunnelbane- och spårvagnar och svettiga människor står som packade sillar.

De som kan åker bil, vilket ju inte alls är bra för miljön. Men mycket mer attraktivt än att försöka åka kollektivt, särskilt som man får betala fullt pris för SL-kortet.

Förr kunde vi Stockholmare som är i staden på sommaren och kanske till och med arbetar juni-augusti, trösta oss med att vi i alla fall fick reducerat pris på vårt 90-dagarskort. Men det togs bort för några år sedan och nu betalar vi fullt pris för mycket mindre service under sommaren.

Återinför lägre taxa under sommaren, som en kompensation för att kollektivtrafiken inte fungerar då. Eller, ännu hellre, se till att den fungerar.

"I Stockholm hela sommaren"