Välkomna hit, säger Socialdemokraterna i Tanto-Zinken. Foto: Sacharias Källdén

INSÄNDARE. Socialdemokraterna i Tanto-Zinken: "Välkomna hit alla nyanlända"

Aldrig förr har så många människor flytt krig, konflikter och sökt trygghet i annat land. Socialdemokraterna vill att alla visar att Söder är en bra plats att bo på – för alla.

  • Publicerad 11:46, 27 feb 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Aldrig förr har så många människor flytt krig, konflikter och sökt trygghet i annat land. Under 2015 och 2016 anlände över 160 000 människor till Sverige och över 1 miljon människor sökte sig till EU.

DEBATT. Miljöpartiet: "Vi behöver göra mer för att bli en stad för alla"

Vår uppfattning är att det är viktigt att upprätthålla rätten till asyl och vi vill se en solidarisk och modern migrationspolitik. Nu menar vi att det är viktigt att hela Sverige visar solidaritet och ställer upp. Och lika viktigt är det att hela Stockholm ger människor på flykt en chans att komma in i gemenskapen. Därför tycker vi att det är bra att det nu planeras för modulhus i våra kvarter.

I år ska Stockholm ta emot 3460 nyanlända som behöver tillfälligt boende medan de själva söker bostad. Nu planeras 22 lägenheter i vårt område, vid parkeringen Ringvägen och Tantolunden.

Här ska staden bygga modulhus för nyanlända på Södermalm

För oss är det självklart att säga välkommen hit! Ska varje nyanländ ges en möjlighet att komma in i samhället kommer ett gemensamt engagemang krävas. Vi hoppas att grannar, skolan och föreningsliv visar att Söder är en bra plats att leva och bo på. Nya människor gör vår stadsdel levande och intressant. Söder är och ska vara en välkomnande stadsdel."