Foto: Andreas Enbuske

INSÄNDARE. Stoppa nedläggningen av Linje 19

Landstinget vill påskina att alla gillar den nya planerade t-banan. I stället blir det en klar försämring för oss Söderortsbor, skriver insändarskribenten.

  • Publicerad 10:11, 3 apr 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läste i tidningen om landstingets enkät angående nya t-banan.

Enligt enkäten är 83 procent positiva till nya t-banan! Problemet med enkäten är att inga frågor ställs om de alternativ som finns. Jag är också positiv till den nya linjen från Sockenplan via Sofia till T-Centralen, men väldigt negativ till den onödiga nedläggningen av Linje 19 från Sockenplan via Skanstull-Medborgarplatsen-Slussen-Gamla Stan till T-Centralen.

Stort stöd för nya t-banan i Söderort

Häromdagen åkte jag tunnelbana, Linje 19, från Stureby till Skanstull. Resan tog som vanligt 8 minuter. När jag klev av vid Ringen i Skanstull tänkte jag på att när SL har lagt ned Linje 19 i samband med att den blå linjen förlängs till Söderort kommer resan att ta minst 50 procent längre tid eftersom det kommer att krävas ett irriterande och tidsödande byte till Linje 17/18 med hjälp av hissar från den nya underjordiska stationen vid Gullmarsplan. Samma problem med förlängning av restiden och strul med bytet uppstår vid resor till Medborgarplatsen, Slussen och Gamla Stan för oss Söderortsbor!

Fyra glashissar 70 meter under jord ska klara rusningen på nya t-banan

Det är utmärkt att man kopplar ihop Blå linjen med linje 19 vid Sockenplan! Men lägg inte ned Linje 19 mellan Sockenplan-Enskede Gård-Globen-Gullmarsplan-Skanstull-Medborgarplatsen-Slussen-Gamla Stan-T-Centralen. Det räcker med att man bygger en växel vid Sockenplan, så kan Linje 19 behållas i sin nuvarande sträckning.

De trängselproblem för tunnelbanan som finns på Skanstullsbron kan lösas genom att färre tåg på Linje 19 går den gamla sträckningen och fler den nya sträckningen via Sofia.

NYA BILDER: Så här blir stationerna på tunnelbanan mot Nacka och Söderort

I dessa tider med en stark befolkningstillväxt i Stockholm och inte minst i Söderort, ska vi förstås inte lägga ned tunnelbanelinjer utan bara bygga nya!

Stoppa SL:s nedläggning av Linje 19!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill förbjuda cyklister längs Årstaviken

Nyheter Södermalmsbo bakom nytt förslag Cyklisternas förutsättningar att cykla på Söder har förbättrats så pass mycket att flanörer och joggare nu borde slippas utsättas för dem på promenadstråket längs Årstaviken, skriver en Södermalmsbo...måndag 21/5 17:10

Uppåt för krisande kommunal skola i Söderort

Nyheter Positiva besked inför hösten Det verkar våras för Kärrtorps gymnasium, trots allt. Efter andra antagningen har antalet elever ökat. Men än är det osäkert hur många klasser det blir i höst.måndag 21/5 17:03