Lövblåsaren används året runt, enligt insändarskribenten. Foto: Mostphotos

Insändare: Tack för allt bröl, kära lövblåsare. INTE.

"Vilken underbar uppfinning lövblåsaren är. Vi måste ge Nobelpriset åt den som uppfann den, och till kommunen, som använder den så flitigt!" skriver signaturen MLI ironiskt.

  • Publicerad 15:30, 2 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Vilken härlig dag att gå ut och ta en promenad och lyssna på lövblåsarna! Deras bröl hördes vida omkring. Men den som inte kunde ta en promenad behövde inte förtvivla – de kunde sitta i vardagsrummet i lugn och ro och lyssna på lövblåsarna därifrån, ty de hördes nästan lika bra inomhus som utomhus. Och man kunde glädjas hela dagen åt deras låt, från kl. 9 på morgonen till efter halv fyra på eftermiddagen, utan uppehåll!

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I våras hade man även det stora nöjet att få höra dem vid ettiden på natten. För att inte tala om sommaren, när man fick njuta nästan varje lördag 7 timmar i sträck där jag bor! Men hösten är förstås den stora höjdpunkten, då alla löven fallit. Då hörs de unisont över hela staden, i ett enda stort synkroniserat bröl, som överröstar allt.

Vilken underbar uppfinning lövblåsaren är. Vi måste ge Nobelpriset åt den som uppfann den, och till kommunen, som använder den så flitigt!