Spärrar. Enligt ett regeringsbeslut ska kommuner få ansöka om ett statlig bidrag för att kunna ge sommarlovslediga ungdomar gratis SL-kort. Foto: Andreas Enbuske

INSÄNDARE. Unga behöver inte gratis SL-kort

Sommarlovslediga barn och ungdomar behöver inte gratis SL-kort, tycker den här insändarskribenten.

  • Publicerad 09:42, 12 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Jonas Sjösedt tycker att unga ska få gratis SL-kort under sommarlovet. Det skulle gälla årskurs 6-9 i grundskolan och de som studerar första och andra åt på gymnasiet.

Det handlar alltså om barn som är lediga och har sommarlov i åldrarna 12-17 år. Unga friska barn som är lediga och har hela dagarna på sig att ta sig från punkt A till B borde kunna ta sig fram till fots eller eventuellt cykel.

Unga kan få gratis SL-kort på sommaren

Erbjud istället utlåning av cyklar till de som vill.

Ska gratis SL kort erbjudas några över huvud taget ska det erbjudas våra fattigpensionärer."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.