Insändarskribenten vill se provisoriska övergångsställen och skyltning vid Majorsvägen, den väg barnen på Herrestaskolan tar till och från skolan. Foto: Therese Öström

INSÄNDARE: "Våra barn riskerar sina liv på väg till skolan"

Barnen riskerar sina liv när de går över Majorsvägen på väg till Herrestaskolan, skriver Lina Bälter och Facebookgruppen Trafiken Barkarbystaden i en insändare. Nu ger de sig ut på en manifestation på Ålsta torg.

  • Publicerad 10:45, 25 aug 2017

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Varje skoldag måste våra barn som bor i norra Nya Barkarbystaden passera över Majorsvägen som är en genomfartsled mellan handelsplatsen och Norrviksvägen. Denna används flitigt av pendlare i rusningstrafik, bilister som inte har kännedom om området och vet att detta är en skolväg utan något övergångsställe.

Sedan skolan öppnades i januari 2016 har vi jobbat för att kommunen ska anlägga övergångsställe så att våra barn kan passera säkrare. Redan i juli 2016 svarade kommunen att det ska ske efter semestern, i december att det skulle göras under våren 2017, i februari 2017 att det ska ske under april månad och nu senast i juni att det kommer ske under hösten. Nu i torsdags 24 augusti startade skolan efter sommarlovet.

Oron för våra barn, frustrationen över att vi inte får återkoppling från kommunen har nu blandats med ilska över hur vi blir bemötta – vi vill att våra barn skall komma till sin skola utan att riskera sina liv – och kommunen bryr sig inte och verkar tycka att de kan komma med löften men sedan inte förklara för oss vad ändringarna beror på.

Barkarbystaden är ju som alla vet en stor byggarbetsplats, för de vuxna arbetarna etableras det direkt övergångsställen och skyltning där de ska passera för att komma till bodar eller andra etableringar eftersom det finns en arbetsmiljölag och det har gjorts riskanalyser.

Vi har skrikit ut vår riskanalys till kommunen i över ett år – VÅRA BARN RISKERAR SINA LIV NÄR DE PASSERAR ÖVER MAJORSVÄGEN TILL OCH FRÅN SKOLAN – men de som kan göra något lyssnar inte!

Idag, fredag klockan 16, har vi därför en manifestation på Ålsta torg för att uppmärksamma bilister om att detta är en skolväg utan övergångsställen, och att det är 30 för alla. Vi bjöd in politiker så att de själva skulle se pärlbanden av bilar de tycker att våra barn ska springa mellan.

Etablera provisoriska övergångsställen och skyltning nu! Vi kan inte vänta tills ni har rett ut problemen – eller ännu värre – ett barn skadas!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Nyheter "En katastrof för oss handlare" Sedan årsskiftet har det varit knepigt att få parkeringsplats i Viksjö centrum. Målet var att p-platserna närmast butikerna skulle öppnas upp innan midsommar. Men det kommer att dröja betydligt...måndag 18/6 11:42