Omgörning. Hållplatser dras in på Buss 173 och Buss 172 som går genom hela Söderort, från Norsborg och Skärholmen till Skarpnäck. Insändarskribenten Marianne Nilsson upprörs. Foto: Sacharias Källdén

"Jag blir upprörd, min hållplats på busslinje 173 ska bort"

Uppmuntrar man till att åka kollektivt genom att ta bort hållplatser? skriver Marianne Nilsson.

  • Publicerad 10:48, 6 dec 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag blir upprörd. Min hållplats ska bort. Den som gör att jag med lätta steg ser fram emot kollektivtrafiken varje dag. Jag är småbarnsmamma och åker till jobbet, med matkassar och med väskor när vi ska ut och resa.

När mina gamla föräldrar hälsar på blir resan till oss lite lättare. Att skapa nya busskörfält är jättebra. Men att dra in hållplatser? Är det att uppmuntra till att åka kollektivt?

Jag tar ofta bussen istället för bilen, jag betalar gärna. Slippa gå i mudd och hala gångstigar på vintern. Är det värt att dra om linjen för att spara totalt 6-8 min på hela sträckan?

Lever vi i en sådan värld att vi på en sträcka som tar oss runtom halva Stockholm på ett effektivt, bekvämt och trevligt sätt inte kan avvara oss dessa få minuter? Vi ska uppmuntras att kollektivåka, välja bort bilen. Är detta solidariskt gentemot det allmänna intresset att alla ska få så stor tillgång till kollektivtrafiken som möjligt?

Det tål att tänkas på. Tack för ordet.

SL:s stombusslinjer i Söderort dras om