KD Danderyd:"Därför är Natomedlemskap högst önskvärt"

"Att öka försvarskraften i en demokrati tar lång tid där andra mer valvinnande frågor gärna prioriteras". Det skriver Sten Dybeck, KD distriktsstyrelse, tillsammans med Danderyds kristdemokrater.

  • Publicerad 11:50, 22 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på StockholmDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

"Trygghetsfrågorna är centrala för oss Kristdemokrater, där vi måste ta ett helhetsgrepp. Det måste innefatta vår vardag och de upplevelser man har för att kunna känna sig trygg i vårt svenska samhälle, speciellt rättsväsendet och försvaret av hela landet Sverige.

Samhället måste reagera när en människa utsatts för våldsbrott, rån, sexuella trakasserier eller inbrott i sitt hem. Brottsoffren måste få upprättelse. Som enskild ska man kunna lita på att polisen har resurser att förebygga, förhindra och beivra brott. Ett rättsväsende som står upp för de mest utsatta är en förutsättning för ett gott samhälle som håller samman.

Sedan försvarsöverenskommelsen, där Kristdemokraterna föreslog en högre ekonomisk nivå än vad det blev möjligt att enas om, läser vi i dagspressen hur Ryssland rustar upp och den säkerhetspolitiska situationen försämras med ryska övningar i Östersjön. Vi Kristdemokrater kräver ökade resurser för att få ett fungerande försvar av Sverige.

Men att öka försvarskraften i en demokrati tar lång tid där andra mer valvinnande frågor gärna prioriteras. Vi vill bland annat att det svenska försvaret får möjlighet att organisera en fartygsförbandens förmåga att snabbt ombasera från en kuststräcka till en annan och möjligheten att bemanna flottan och flygförbanden med kontinuerligt tjänstgörande personal för hög beredskap.

Det blir dyrt med ett försvar där vi ensamma måste försvara oss en längre tid. Natomedlemskap nu är därför högst önskvärt.

I dagsläget har skett en viss förbättring, men de rödgröna visar brist på förståelse för nödvändiga ekonomiska förstärkningarna till ett fungerande försvar. Varje människa i Sverige ska kunna känna sig trygga när oroligheter pågår i vår omvärld."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52